Rytterne på KCK sine elitelag står foran sesongens høydepunkt om få dager. For terreng gjennomføres det NM i rundbane i Svelvik. Vi har forhåpninger om at vår yngste rytter Adrian Hilde (21) kan fortsette den flotte fremgangen han har vist gjennom sesongen så langt, og kjempe om en plass blant de ti beste. Han befinner seg i sjiktet bak de aller beste, og kjemper også om en fremtidig landslagsplass. Det blir spennende å se også hva Sondre Linstad-Hurum presterer her.

NB: Lørdag 18. juni fikk Adrian en fin sjuendeplass i NM rundbane, mens Sondre ble nummer 12.

På landevei reiser vi med en ung og sulten gjeng. I juniorklassen stiller vi med fem ryttere, Even Fløystad (18), Mathias Johannessen (17), Alf Vidar Vetrhus, Magnus Tofte (17) og Gunnar Steinsland (17). Vi har ambisjoner om å kjempe om en topp fem-plassering på lagtempo med de tre førstnevnte i juniorklassen. På tempo har Even og Mathias vært de sterkeste kortene så langt i sesongen, og de sykler begge tempo på et nivå som nærmer seg verdensklasse. Juniornivået i Norge har vært særdeles godt de siste fem-seks årene, og det å skulle kjempe i toppen nasjonalt er tøft.

På fellesstarten er det Magnus Tofte som er vårt største håp. Selv med en noe trøblete vinter, er han fokusert og kan prestere hvis feltet er samlet inn mot mål. Blir det brudd, skal vi sitte med våre mest kjøresterke ryttere i dette, og kjempe om fremskutte plasseringer. Alf Vidar Vetrhus er vårt taktiske geni, som styrer laget underveis, og har en viktig rolle i avslutningen.

KCKs seniorlag med Sondre Linstad-Hurum, Mathias Skjold og Joakim Johnsen satte løyperekord med fire min bedre tid enn rekorden fra i fjor på Dølemo. Foto: Foto: Jan Fredrik Stiansen.

I seniorklassen stiller vi med Alexander Sterk-Hansen, Sondre LInstad-Hurum, Victor Køhler, Mathias Skjold, Joakim Johnsen og Eirik Sætra-Pedersen. Hovedmålet for alle (unntatt Joakim Johnsen), er U23 fellesstarten og tempodisiplinene. Vi stiller med et sterkt lag i NM lagtempo, og individuelt har vi en ambisjon om å ha flere på plasseringer høyere enn Mathias Skjold sin 30. plass fra sist NM.

På elite fellesstart dreier det seg om å høste erfaring, og gi proffer og kontinentallag kamp til døra. Vi har unge og lovende ryttere i stallen, og hvert år dukker det opp en overraskelse, og den kan like gjerne vi stå for.

Det er i tillegg moro å vite at med kontinentalryttere som Kristoffer Halvorsen, Herman Dahl, Åge Ljøstad Nilsen, Andreas Erland og Andreas Vangstad, som alle er KCKere, blir det garantert flere med i kampen om medaljene.

Av Jan Fredrik Stiansen, for KCK