KBK til topps i Bergen

Sesongen startet meget bra for KBKs U19-spillere i Bergen.

Publisert: Publisert:

Emma Wåland (t.v.) og Marie Mørk fra Kristiansand Badmintonklubb var veldig fornøyd med å vinne sesongens første rankingturnering og deres første som doublemakkere. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal
Denne artikkelen er over to år gammel

BERGEN: Endelig var det klart for ny badmintonsesong med nasjonal rankingturnering for U15 og U19 i Bergen. Kristiansand Badmintonklubb deltok med 14 spillere.
KBKs nykomponerte damedoublepar Emma Wåland og Marie Mørk imponerte stort med å gå helt til topps i U19-klassen i deres første turnering sammen. De slo Vera Ellingsen (Bergen) og Marie Christensen (Frogner) 21-15, 21-13 i finalen. I damesingle var det de samme fire jentene som fylte pallen, men da med Marie Mørk og Emma Wåland på hver sin 3. plass bak Vera Ellingsen og vinneren Marie Christensen.

Regjerende junior norgesmestre i mixed double Emma Wåland og Jonas Østhassel, viste god form få dager før avreise til junior-EM i Latvia. Foto: Privat

I herredouble hadde også Jonas Østhassel fått seg ny makker i Benjamin Nordén fra Moss. De gikk også seirende ut av sesongens første rankingturnering med sifrene 22-20, 21-14 i finalen mot Markus Barth og Andreas Andersen fra Bergen.

Mossespilleren Benjamin Nordén og KBK-spiller Jonas Østhassel danner par i herredouble denne sesongen. Foto: Privat


I mixed double startet sesongen slik den forrige sluttet. Nemlig med seier til KBKs Emma Wåland og Jonas Østhassel. I finalen vant de 21-17, 21-19 mot Marie Christensen (Frogner) og Trygve Ellingsen (Stavanger). Emma og Jonas reiser onsdag til Latvia for å representere Norge i junior-EM.


Jonas Østhassel var i enda en finale. Han slo den ene konkurrenten etter den andre i singleklassen og sto i finalen overfor den suverene norgesmesteren i junior, bergenseren Markus Barth. Denne kampen vant Markus Barth 21-13, 21-12.


I U15-klassen ble Mattias Mørk beste KBK-spiller med en fin 3. plass i herredouble sammen med makker Elias Øyen Selsaas fra Karmøy.

Hele gjengen venter på flytoget og har endelig litt tid til å sjekke mobilen. Foto: Privat


Trener Rik Hermans oppsummerer slik:

– Jeg er godt fornøyd med helgen. Marie spilte veldig bra i både double og single. Gøy med 3. plassen til Mattias. Og i tillegg viser Jonas og Emma at de er hundre prosent klare for EM.


KBKs spillere i Bergen var Emma Wåland, Marie Mørk, Jonas Østhassel, Markus Markussen, Thomas Iversen, Maja Morvik, Hedda Loen Bue, Mattias Mørk, Andreas Andersen Roksvåg, Filip Bøhn, Jonatan Broch Granum, Casper Stiansen, Sander Østhassel og Sturla Mørk.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Berge
  2. Kristiansand Badmintonklubb
  3. Badminton