Vindbjart-tap mot sterkt Start 2-lag

Markus Nyhus' to mål var ikke nok mot stjernespillere fra «byen».

Publisert: Publisert:

Storebror Henrik er godt fornøyd med at Vindbjarts Markus Nyhus scorer på bestilling for tiden. Det ble likevel 3-2-tap mot Start 2 i 3. divisjonsoppgjøret på Moseidmoen lørdag. Foto: Stian Bøe

Brukergenerert innhold

  • Stian Bøe, Vindbjart FK
Denne artikkelen er over to år gammel

VENNESLA: Det ble tap 3-2 mot et sterkt Start 2-lag på Moseidmoen lørdag. Daniel Aase hadde med seg mange andre spillere fra A-stallen til Start, og det var også to av profilene som avgjorde kampen i deres favør. Aron Sigurdarson, som har landskamper for Island, og håpet på VM-deltakelse etter overgangen fra Tromsø før sesongen, scoret Starts to mål i første omgang.

Det første etter en lang ball oppover venstrekanten, han dro så innover mot mål og satte ballen under Johnny. Det andre var et hardt skudd midt foran mål, etter bl.a. godt forarbeid av Aase nede ved dødlinjen. 2-1-målet til Start kom like før pause, da hadde vi utliknet noen minutter før. Berry skjøt et lavt innlegg fra venstre og den «nye Gaus» (Kan vi kalle ham det allerede? For mye press på unge skuldre?), Markus Nyhus var på plass på første stolpe og tuppet ballen i mål.

På overtid var den giftige duoen på hugget igjen, nå slo Berry et frispark fra motsatt side og Markus stupte inn 2-2. Et greit og rettferdig pauseresultat.
I pausen gikk Sigurdarson ut, til fordel for Niklas Sandberg, som også er ny i Start i år, etter ti mål i OBOS-ligaen for Ull-Kisa i fjor. Vi startet andre omgang bra og Emil hadde en kjempesjanse som han satte like utenfor. Emil ble også felt like innenfor sekstenmeteren uten at dommeren mente noe ulovlig var skjedd. Et kvarter før slutt utnyttet Start en feilpasning på midten, brøt raskt og stortalentet Tobias Christensen plasserte ballen perfekt helt ute ved stolpen fra 16 meter.

Våre største muligheter til utlikning kom helt på tampen men centimeterene var ikke på vår side da innleggene fra Alla og Kawsu skulle lande på hodet til Peder og Christian Tveit foran mål.

Halvor Hovstad blokkerer et skudd fra Tobias Christensen. Foto: Stian Bøe


Vi hevet oss bra fra kampen mot Staal Jørpeland og hadde nok fortjent minst ett poeng, men Start fikk uttelling for VM-åpning og spillefri i eliteserien, og kunne sende opp mange gode spillere til Vennesla. Nå er det fire kamper igjen før sommerferien, vi ligger på nederste halvdel av tabellen. Det er absolutt ikke der vi ønsker å være, men når realiteten er blitt slik må vi bare stå på videre, ta med mye positivt fra denne kampen, og presterer vi like bra i de neste kampene, borte mot Åssiden og Egersund 2 skal det være gode muligheter for å klatre et stykke oppover tabellen.


Som avslutning må det være lov å skryte litt av guttene som ordnet målene. Bereketab «Berry» Gerezgi har kanskje allerede sikret seg tittelen som årets assistkonge, to nye i går, begge endte hos angriper Markus Nyhus, som virkelig har blomstret de siste kampene. Det tok ikke mange kamper fra A-lagsdebuten i vår, til han nå scorer på bestilling.

Heldigvis en god tone etter kampen mellom opptil flere Vindbjart-legender. Foto: Stian Bøe

Fem mål på de siste fire kampene er blitt til fire etter at dommeren i forrige kamp står på beslutningen fra dommerkortet at «målet» til Markus mot Staal var et selvmål. Trener Skeie var forsiktig i vår med å sammenlikne Markus med storebror Henrik, som i tillegg til en skadeforfulgt periode i Vindbjart har mange mål på samvittigheten fra MK og Raufoss, men nå er potensialet raskt blitt til vekslet inn i faktiske mål på kontoen, og den kontoen kommer til å stige videre.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Vindbjart FK
  3. IK Start