KBK-talent til topps i Oslo

Selma Bjørnestøl imponerte med godt spill og dro hjem med førsteplass i damesingle, andreplass i damedouble og tredjeplass i mixdouble.

Publisert:

Selma Bjørnestøl fra Kristiansand Badmintonklubb gikk helt til topps i U13-klassen på Haugerud i Oslo. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

OSLO: 14 unge badmintonspillere fra Kristiansand Badmintonklubb (KBK) deltok i helgen i nasjonal rankingturnering i Oslo. Spillerne konkurrerte i klassen U13 og U19.

I U13-klassen hadde KBK med seg fire debutanter. Det var Hedda Berg Angell, Andreas Fjellanger, Kristian Robstad og Noah Østhassel Harmann. Hedda Berg Angell overrasket alle, inkludert seg selv, med å spille seg helt frem til finale i damedouble sammen med Selma Bjørnestøl, og semifinale i mixeddouble sammen med Isak Abusdal.


– Hedda har vist stor fremgang på trening denne sesongen og vi var spente på hvordan hun ville hevde seg i en nasjonal rankingturnering. En andreplass og en tredjeplass var langt over forventet, oppsummerer KBK-trener Terje Dag Østhassel, som var med til Oslo i helgen.

Selma Bjørnestøl (t.v.) og Hedda Berg Angell ble nr. 2 i damedouble U13. Foto: Privat

Seier til Selma Bjørnestøl

Best av alle var Selma Bjørnestøl. Hun vant jentenes singleklasse i U13 med 21-10, 21-14 i finalen og kunne juble over sin aller første single-seier i en rankingturnering. I finalen møtte hun Linnea Holmedal fra Askøy.


– Jeg har spilt mot Linnea flere ganger tidligere og da har det alltid blitt tre sett og veldig jevnt. Det var gøy å vinne i to sett i dag og jeg var veldig fornøyd med mitt eget spill, sier Selma.
Singlefinalen gikk først og Selma vartet opp med mer godt spill i damedoublefinalen like etterpå, sammen med klubbvenninne Hedda Berg Angell. Der gikk seieren imidlertid til Linnea Holmedal og Mina Korssund (Askøy og Moss).

Sturla Mørk (t.v.) ble nr. 3 i single, double og mix. Isak Abusdal (t.h.) ble nr. 3 i double og mix. Foto: Privat


I gutteklassen møttes Sturla Mørk og Isak Abusdal til "lokaloppgjør" allerede i åttedelsfinalen. Der var Sturla best og han vant også kvartfinalen. I semifinalen ble det derimot stopp mot Brynjar Hus fra Rubbestadneset.

De to guttene var også i semifinalen i herredouble sammen hvor det ble et knepent tap (21-19, 16-21, 17-21) mot Brynjar Hus/Lukas Sundt (Rubbestadneset/Karmøy). Sturla/Selma og Isak/Hedda dannet par i mixdouble og begge parene tapte hver sin semifinale.
– Alt i alt en meget god turnering av våre yngste spillere, sier Terje Dag Østhassel.

U19 uten landslagsspillerne

Med de fire beste jentene og de tre beste guttene borte pga. junior-VM, var det store muligheter for gode plasseringer i U19-klassen. Den muligheten tok Marie Mørk, Julie Abusdal og June Bøhn godt vare på.

Julie Abusdal (t.v.) og June Bøhn er U17-spillere, men spilte seg i helgen helt frem til finalen i damedouble U19. Foto: Privat


Marie Mørk ble nr. 3 i damesingle. I semifinalen tapte hun mot Emilia Norberg fra Sandefjord 12-21, 17-21. I damedouble spilte Julie Abusdal og June Bøhn en av sine beste kamper i semifinalen mot to-tre år eldre Rikke Karlsen (Moss) og Henny Lyfjell (Frogner). Sørlendingene vant 21-18 i tredjesett og var dermed klare for finalen. I finalen klarte de dessverre ikke å spille like bra som i semifinalen og det ble tap i to sett mot Aimee Hong og Delia Murtazalieva fra arrangørklubben Haugerud.

Pallen i damesingle U13 fra venstre: Linnea Holmedal (Askøy), Selma Bjørnestøl (KBK), Mina Korssund (Moss) og Emilie Eide (Sotra). Foto: Privat


I U19-klassen deltok også Markus Markussen, Herman Ruud, Andreas Hodne og Morten Grødal. Markus Markussen og Julie Abusdal tapte jevnt i kvartfinalen i mixeddouble.


PS! KBKs to beste U19-spillere, Emma Wåland og Jonas Østhassel, er for tiden i Toronto, Canada for å spille junior-VM sammen med resten av det norske juniorlandslaget. Junior-VM starter for Norges del mandag kl. 14.30 (norsk tid) med lagkamp mot regjerende europamester Frankrike.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785