KBK-talent til topps i Oslo

Selma Bjørnestøl imponerte med godt spill og dro hjem med førsteplass i damesingle, andreplass i damedouble og tredjeplass i mixdouble.

Publisert

Selma Bjørnestøl fra Kristiansand Badmintonklubb gikk helt til topps i U13-klassen på Haugerud i Oslo. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb

OSLO: 14 unge badmintonspillere fra Kristiansand Badmintonklubb (KBK) deltok i helgen i nasjonal rankingturnering i Oslo. Spillerne konkurrerte i klassen U13 og U19.

I U13-klassen hadde KBK med seg fire debutanter. Det var Hedda Berg Angell, Andreas Fjellanger, Kristian Robstad og Noah Østhassel Harmann. Hedda Berg Angell overrasket alle, inkludert seg selv, med å spille seg helt frem til finale i damedouble sammen med Selma Bjørnestøl, og semifinale i mixeddouble sammen med Isak Abusdal.


– Hedda har vist stor fremgang på trening denne sesongen og vi var spente på hvordan hun ville hevde seg i en nasjonal rankingturnering. En andreplass og en tredjeplass var langt over forventet, oppsummerer KBK-trener Terje Dag Østhassel, som var med til Oslo i helgen.

Selma Bjørnestøl (t.v.) og Hedda Berg Angell ble nr. 2 i damedouble U13. Foto: Privat

Seier til Selma Bjørnestøl

Best av alle var Selma Bjørnestøl. Hun vant jentenes singleklasse i U13 med 21-10, 21-14 i finalen og kunne juble over sin aller første single-seier i en rankingturnering. I finalen møtte hun Linnea Holmedal fra Askøy.


– Jeg har spilt mot Linnea flere ganger tidligere og da har det alltid blitt tre sett og veldig jevnt. Det var gøy å vinne i to sett i dag og jeg var veldig fornøyd med mitt eget spill, sier Selma.
Singlefinalen gikk først og Selma vartet opp med mer godt spill i damedoublefinalen like etterpå, sammen med klubbvenninne Hedda Berg Angell. Der gikk seieren imidlertid til Linnea Holmedal og Mina Korssund (Askøy og Moss).

Sturla Mørk (t.v.) ble nr. 3 i single, double og mix. Isak Abusdal (t.h.) ble nr. 3 i double og mix. Foto: Privat


I gutteklassen møttes Sturla Mørk og Isak Abusdal til "lokaloppgjør" allerede i åttedelsfinalen. Der var Sturla best og han vant også kvartfinalen. I semifinalen ble det derimot stopp mot Brynjar Hus fra Rubbestadneset.

De to guttene var også i semifinalen i herredouble sammen hvor det ble et knepent tap (21-19, 16-21, 17-21) mot Brynjar Hus/Lukas Sundt (Rubbestadneset/Karmøy). Sturla/Selma og Isak/Hedda dannet par i mixdouble og begge parene tapte hver sin semifinale.
– Alt i alt en meget god turnering av våre yngste spillere, sier Terje Dag Østhassel.

U19 uten landslagsspillerne

Med de fire beste jentene og de tre beste guttene borte pga. junior-VM, var det store muligheter for gode plasseringer i U19-klassen. Den muligheten tok Marie Mørk, Julie Abusdal og June Bøhn godt vare på.

Julie Abusdal (t.v.) og June Bøhn er U17-spillere, men spilte seg i helgen helt frem til finalen i damedouble U19. Foto: Privat


Marie Mørk ble nr. 3 i damesingle. I semifinalen tapte hun mot Emilia Norberg fra Sandefjord 12-21, 17-21. I damedouble spilte Julie Abusdal og June Bøhn en av sine beste kamper i semifinalen mot to-tre år eldre Rikke Karlsen (Moss) og Henny Lyfjell (Frogner). Sørlendingene vant 21-18 i tredjesett og var dermed klare for finalen. I finalen klarte de dessverre ikke å spille like bra som i semifinalen og det ble tap i to sett mot Aimee Hong og Delia Murtazalieva fra arrangørklubben Haugerud.

Pallen i damesingle U13 fra venstre: Linnea Holmedal (Askøy), Selma Bjørnestøl (KBK), Mina Korssund (Moss) og Emilie Eide (Sotra). Foto: Privat


I U19-klassen deltok også Markus Markussen, Herman Ruud, Andreas Hodne og Morten Grødal. Markus Markussen og Julie Abusdal tapte jevnt i kvartfinalen i mixeddouble.


PS! KBKs to beste U19-spillere, Emma Wåland og Jonas Østhassel, er for tiden i Toronto, Canada for å spille junior-VM sammen med resten av det norske juniorlandslaget. Junior-VM starter for Norges del mandag kl. 14.30 (norsk tid) med lagkamp mot regjerende europamester Frankrike.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785