Medaljerush til KTF i Agderpokalen

Det ble en solid medaljefangst da 23 utøvere fra Kristiansands Turnforening utfoldet seg i Agderpokalen i Grimstad sist helg.

Publisert:

Aspirantene Jesper Rugland (f.v.), Nicholas A. Klungland og Christian Bue leverte fine prestasjoner i Grimstad. Bak står trener Danail Sheytanov. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Cecilie Holmquist
    Kristiansands Turnforening
Denne artikkelen er over ett år gammel

GRIMSTAD: KTF stilte med 14 jenter og 9 gutter i denne konkurransen. På jentesiden var det turnere fra Mandal, Nøtterøy, Vågsbygd, Grimstad og Arendal i tillegg til Kristiansand. Sigrid Mc Fadzean og Martine Ådneram Søvik turnet i klasse 9–10 år og gjennomførte begge en god konkurranse. I klasse 11 år fikk Kristiansand seieren i mangekamp med Maya Alon. Hun vant også både skranke og bom mens Ida Rist fikk en flott 3. plass i skranke.

Fin fremgang

I samme klasse turnet Amalie Staw Bachmann, Johanna Kristiansen, Erle Røsstad og Nora Nakkestad. Alle viser at de har trent godt gjennom vinteren og har solid framgang siden forrige konkurranse. I klasse 12 år var Tiril Bærø Undhjem beste kristiansander tett fulgt av Ida Sagen Solheim. I skranke fikk Ida sølv og Tiril bronse. Ebba Skjørholm Øvrevik, Ragnhild Knudsen og Solveig Sandvand Omfjord stilte også i denne klassen. Alle med økt vanskelighetsgrad siden forrige konkurranse. Camilla Skuland vant både mangekamp, bom og frittstående i klasse 1, og fikk medalje også i de to siste apparatene. Julie Holta stilte kun opp i skranke, men vant denne med en imponerende karakter.

Alisa Peltre, som turnet sin første konkurranse for Kristiansands Turnforening, turnet også i denne klassen. Hun hadde sin beste plassering i hopp. Også jentene sikret seg et napp i selve Agderpokalen som er lagkonkurransen. Det er første gang jentene vinner denne. Det var mange fornøyde jenter etter konkurranse søndag. Det er gøy når treningen gir resultater både i form av plasseringer, men kanskje først og fremst god mestring.

Fra venstre: Leon Ø. Brandsdal, Tarald McFadzean, Ivan Maltseva, Kristian Mikalsen, Lukas Aa. Nilsen og Brian Rugland. Bak står trener Danail Sheytanov. Foto: Privat

I den yngste gutteklassen stilte tre aspiranter fra KTF: Christian Bue, Nicholas A. Klungland og Jesper Rugland. Alle gjennomførte flotte øvelser i alle apparatene, det er bare å glede seg til fortsettelsen! I rekruttklassen turnet fem kristiansandere: Kristian Mikalsen, Ivan Maltseva, Leon Ø. Brandsdal, Tarald McFadzean og Lukas Aa. Nilsen. Også her viste guttene solid turning. Samtlige ble belønnet med minst en pallplassering og medalje, og Kristian Mikalsen vant sammenlagt.

Vant lagpokal

I klassen 13–14 år stilte Brian Rugland. Han klinket til og vant både sammenlagt og alle apparater. Agderpokalen er også en lagkonkurranse og med disse flotte prestasjonene vant guttene også den store lagpokalen. Dette er en vandrepokal, de har allerede vunnet den en gang, vinner de en gang til får de den til odel og eie. Så her er det bare å fortsette med det gode treningsarbeidet de gjør!

Bak alle disse prestasjonene ligger mange timer med trening med trener Danail Sheytanov i spissen, så en stor takk til ham!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansands Turnforening
  2. Turn