Tvillingbrødre seiler for VM-medalje

Kommende uke er det junior-VM i 49er hjemme i Risør. Målet vårt er pallplass.

Publisert: Publisert:

De 22 år gamle tvillingbrødrene Tomas (t.v.) og Mads Mathisen fra Risør er i norgestoppen og seiler sammen i den olympiske klassen 49er. Foto: Kristoffer Tronstad

Brukergenerert innhold

  • Mads Mathisen
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: Min tvillingbror Tomas og jeg har seilt tomannsbåt sammen siden vi var ni år gamle. Vi er født og oppvokst i Risør og har saltvann i blodårene. Vi har begge gått på Norges Toppidrettsgymnas i tre år og så studert til maskin- og byggingeniør i Oslo i halvannet år.

Vi seiler nå en olympisk klasse som heter 49er. Dette er den tøffeste OL-klassen man kan seile, og det er et skyhøyt internasjonalt nivå. Noe som kan gjøre det mer givende, men også "irriterende" å seile denne båten. Vi har seilt båten i tre år nå. De beste har seilt i rundt åtte år for å være stabil blant de fem fremste makkerne i verden.

Vi har trent utenlands i hele vinter, i land som Portugal, Spania, Italia og England. Det er her de andre konkurrentene trener og her det seiles regatta.

Foto: Kristoffer Tronstad

Den siste måneden har vi vært i Norge og trent og jobbet. Kielerwoche er en stor internasjonal regatta som holdes i Tyskland denne uka. Med underkant av 100 båter i vår klasse.

Her skulle jeg vært, men jeg ble syk forrige uke med en langvarig forkjølelse som jeg nå har så å si blitt kvitt. Imens er min Tomas og en annen norsk 49er-seiler, Jeppe Nilsen, og seiler der nede.

Dermed kommer i regattamodus før junior-VM i Risør 3.–7. juli. Jeg begynner opptrappingen med fysisk trening hjemme.

I mai i år vant vi bronsemedalje i U23-klassen under EM i 49er-klassen i Weymouth i Sør-England. Foto: Privat

Målet vårt i junior- VM er å ta medalje. Videre er målet vårt å kvalifisere Norge til OL Tokyo i 2020. Ni av 20 båter er tatt ut. Neste uttak er i Auckland, New og deretter Genoa, Italia.

Vi satser for fullt i 49er-klassen. Vi er målbevisste, hardtrente seilere, som har et ønske om å nå langt!

Foto: Kristoffer Tronstad

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Risør
  2. Seiling