Tjomslands djevel i forkledning

På stallen er hun en engel, i løpsbanen en liten djevel. Lørdag vant Øystein Tjomslands Tangen Elvira V75 på Jarlsberg.

Publisert: Publisert:

Tangen Elvira er en liten Dr. Jekyll & Mr. Hyde; engel hjemme og djevel i løpsbanen. Lørdag var Tjomsland-hoppa i rett lune og vant V75 på Jarlsberg. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

TØNSBERG: Sju år gamle Tangen Elvira har i løpet av sine 59 starter i karrieren røpet enorm kapasitet, men også djevelske takter som har stukket kjepper i hjulene for den tøffe hoppa. Før lørdagens V75-løp i Tønsberg hadde hoppa til Øystein Tjomsland galoppert i 60 prosent av sine starter, men denne gangen la Tangen Elvira igjen gaffelen hjemme.

– Hun er en engel å ha med å gjøre hjemme i stallen. I dag var jeg så nervøs at jeg sto med ryggen til da løpet gikk. Dette er helt enormt, fortalte oppasser Benedicte Bjørnstad etter at den fartsfylte oppgave gjorde sine konkurrenter til statister.

Drømmer om NM på hjemmebane

Vinnertida på 1.29,2/2120 meter fortalte mye om de krevende baneforholdene på Jarlsberg. Triumfen var Tangen Elviras 14. seier i karrieren, og Tjomsland har et klart mål før eierkretsen setter karrierestopp.

– Hun gjør det ofte vanskelig for seg selv, men er voldsomt kapabel. Hun tok noen ordentlige tak inn på oppløpet, og det holdt på å gå galt. Jeg har et håp om å rekke NM på hjemmebane i sommer før hun kaster inn håndkleet, fortalte sørlandstreneren på seremoniplass og fikk grønt lys fra eierhold.

– Den avgjørelsen tar Øystein, jeg håper hun rekker å få med seg NM før hun skal bli mamma, sa medeier Signe Nilsen fra Grålum i Østfold.

Første seier på 1,5 år

V75-seier ble det også for eierduoen Alf Torfinn Skeie fra Eiken og Jonny Kongevold fra Kristiansand. Etter mange utfordringer de siste årene viste endelig seks år gamle Nu Love S.S. litt av hva som bor i ham da han sammen med landschampion Eirik Høitomt spurtet raskest av samtlige og tok seg av V75-innledningen.

Nu Love S.S. spurtet best av samtlige og sørget for jubel hos eierne Alf Torfinn Skeie og Jonny Kongevold. Foto: Hesteguiden.com

Den kapable vallaken, som blant annet vant løp i DNTs Unghestserie som 3-åring, tok sin første seier siden september 2018.

– Han var veldig talentfull som unghest, men fikk en del komplikasjoner da han ble kastrert og måtte operere. Det har tatt tid å få ham tilbake, dette var fantastisk, strålte Skeie etter løpet og fikk støtte fra sin medeier.

– Dette var herlig!, fastslo Kongevold.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Øystein Tjomsland
  3. Eirik Høitomt