Nytt skudd på KBK-stammen: Filip Bøhn

Alle de beste badmintonspillerne i Norge under 13 år var med i rankingstevnet, og et nytt KBK-navn ble ropt opp da gutta skulle motta premiene: Filip Bøhn!

Publisert: Publisert:

<p>Kristiansanderen Filip Bøhn (12) mottar premie for 1. plass i U13 i helgas stevne i Bergen. Foto: Privat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over to år gammel

Odderheigutten slo alle de andre i tur og orden til trener Rik Hermans overraskelse:

– Jeg hadde ikke trodd at Filip skulle gå helt til topps. Men han er et stort talent med slepen teknikk og godt fotarbeid. Sammen med Sander Østhassel fikk han også 2. plass i herredouble og tredjeplass i mixed med Selma Kvarenes Bjørnestøl, sier Hermans fornøyd. Han legger til at også Maja Morvik Kragholm fikk tredjeplasser i alle tre spill og at Frida Tønnessen Vik fikk sin første semifinale i damedouble

– Vi har en unik bredde i denne årsklassen, sier KBK-treneren. Både guttene og jentene er mange og gode. Framtida ser lys ut for KBK med denne tyvetallsgruppa i kommingen, kommenterer hollenderen som i denne måneden skal si ja eller nei til ytterligere engasjement i KBK.

Et annet stort steg tok Emma Wåland i U-19-klassen. Hun slo alle i helgen i damesingle, men tapte en jevn finale da hun møtte den antatt sterkeste jenta i junior-Norge, Vera Botcherova Ellingsen, for annen gang. Emma klarte ikke å gjenta seiren i gruppespillet, men viste sitt aller beste singlespill i Bergen med flere viktige skalper i beltet.

Emma Wåland og Benjamin Norden med 1. plass i mixed double U19. Foto: Foto: Privat.

Emma gikk helt til topps i mixed med Mossingen Benjamin Norden, og fikk tredjeplass med Thea Tønnessen i damedouble. Dette understreker at uttaket til jr. VM tidligere i høst Indonesia var veldig riktig.

– Emma gnistrer for tida, mener Rik Hermans.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785