Seiersmaskinen Wayne Brogård kom fra en noe skuffende fjerdeplass i sitt forrige løp på Sørlandet, og var faktisk ikke engang favoritt da han stilte til start på Forus Travbane tirsdag kveld. Kari Anne Knutsens øyensten slo kraftig tilbake og leverte kanskje karrierens beste løp da han knuste konkurrentene etter et blytungt løpsopplegg.

– For en dag! Wayne Brogård er en helt rå hest, jeg får frysninger av prestasjonene hans. Da jeg kom ut i stallen i dag tidlig, var det ikke ett høystrå igjen i krybba, det er unikt. De fleste hester merkes av slike løp. Det er så utrolig vanskelig å vinne travløp, og nå har han vunnet ni løp på 13 starter i år, forteller en lykkelig Birkeland-trener.

Se trenerens jubelscener da Wayne Brogård vinner i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Eirik ville at jeg skulle gi Wayne Brogård sommerferie etter løpet sist, men i går kveld innrømmet han at han hadde tatt feil. Nå har han reist til Stavanger tre ganger de siste to månedene for å kuske ham, så Wayne Brogård er nok litt spesiell for Høitomt, sier Knutsen med et smil.

– Vi har nok vært litt for tøffe med hesten med svømmetrening i elven og jeg tror rett og slett han var litt stinn av trening i løpet på Sørlandet. Alle må få lov til å ha en dårlig dag, påpeker sørlandstreneren.

Wayne Brogård travet 1.15,0/2040 meter og er, sammen med trønderen Helle Spik, den travhesten i Norge som har vunnet flest løp så langt i 2017. Hesten eies av Solsikke Invest ANS fra Arendal, med brødrene Trygve og Roar Holtebekk i spissen.

Sejr Gammelsbæk tok årets femte seier sammen med trener og kusk Geir Mikkelsen. Foto: Foto: Arnfinn Roaldsøy.

Ytterligere en sørlandsk seiersmaskin imponerte på Forus. Sejr Gammelsbæk sikret årets femte triumf i det niende forsøket etter å ha blitt forsert til tet på et tidlig tidspunkt av sin trener, sørlendingen Geir Mikkelsen. Vel i tet var den lekre hingsten i en klasse for seg og vant helenkelt på 1.14,1/2060 meter.

– Prestasjonen i dag var sterk. Dette er en hedershest, det er ikke så mye mer å si om den saken, mente Mikkelsen i seiersintervjuet.

Mikkelsen eier Sejr Gammelsbæk sammen med blant annet Kristiansand-karene Jan Kåre Limm og Rune Isefjær. Sejr Gammelsbæk tok sin 37. seier i det 88.forsøket – en enorm prestasjon.