Goder råd til Thea Tønnessen og Emma Wåland fra trener og coach.
Jonas Tønnessen og Jonas Østhassel med sølv i herredouble.
Jonas Østhasse og Julie Abusdal i mixed double.
Marie Mørk i mixed double.
Søsknene Jonas og Rikke Østhassel med fire medaljer i årets UBM.
Svein Wålands minnepris gikk i år til Thea Tønnessen fra KBK og Benjamin Nordén fra Moss ( Foto: foto: privat).

I herresingel U15 tapte Jonas Østhassel finalen mot suverene Matius Wijaya fra Moss:

– I første sett hang jeg godt med, men Matius var umulig i 2. sett. Jeg har aldri slått ham, så jeg får være fornøyd med sølvet i konkurranse med 78 andre spillere, sa Jonas Ø. etter singlefinalen.

Sammen med en annen Jonas, med Tønnessen til etternavn, ble det adskilling tettere i herredouble. Paret spilte sitt livs beste double til stor applaus fra publikum og var millimetre fra å vinne i 3. sett, men det ble «stang-ut» og en tvilsom dommeravgjørelse og 18-21. Samme knepne nederlag kom i semifinalen i mixed double hvor Jonas Østhassel/ Julie Abusdal fikk bronse.

– Lovende spill av begge. De skjønner hvordan det vanskelige mixspillet skal gjøres og imponerte alle i hallen i semifinalen mot Wijaya/ Macsali, mente KBK-trener Anders B. Petersen etter ungdommenes spill.

– Vel så fornøyd er jeg imidlertid med Marie Mørk i samme årsklasse. Hun kjempet seg til bronse i single og tapte en tresetter i damedoublefinalen med Aimee Hong fra Haugerud. Marie har gjort enorm framgang denne sesongen, sa dansken med pokalen i hendene da de siste seremonitoner tonte ut i Badmintonsenteret.

U 17-spillerne fra KBK fikk tre medaljer med tre jentespillere. Emma Wåland (16) fikk bronse i single etter periodevis godt spill. I damedoublesemifinalen møttes tre KBK- jenter: Emma Wåland/ Thea Tønnessen vant over Rikke Østhassel/ Julie Ødegårdstuen, men tapte så finalen.

Årets høydepunkt for badmintonspillende ungdommer er over. KBK laget et storveies arrangement med 350 bankettdeltakere lørdag kveld. Her fikk Thea Tønnessen forbundets stipend på jentesiden for sin framgang som spiller og flotte sosiale innsats for et godt miljø badmintonungdommer imellom.

Eneste skår i gleden over et fantastisk arrangement var at trener Anders beholdt hårlokkene.De ville falt om en av de fire finalene hadde endt med gull. Kanskje burde ungdommene forhandlet fram at pokalen til beste klubb hadde ligget i frisørpakka?