Frivillighetspris til ildsjelen Josephsen

Rolf Josephsen har fått Arendal kommunes frivillighetspris for 2015.

Publisert:

<p>Rolf Josephsen (t.h.) ble tildelt frivillighetsprisen av Arendals ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal kulturhus tirsdag. Foto: Arendal kommune. </p>

Rolf Josephsen er 49 år gammel og har bakgrunn som god friidrettsutøver og håndballspiller på nest øverste nivå, blant annet i Øyestad IF. Han får frivillighetsprisen fordi han gjennom en årrekke har lagt ned tusenvis av timer med frivillig arbeid som barn, unge og lokalmiljø vil ha glede av i mange år framover.

I 2000 startet han idrettsskolen i Hisøy IL, der barn i alderen 4-8 år ble presentert for et mangfold av idretter og aktiviteter. Med Rolf som leder fram til 2007 vokste medlemsmassen fra 0 til 120 og aktiviteten lever fortsatt videre i beste velgående.

Rolf Josephsen. Foto: Foto: Arendal kommune.

I årene 2005-2015 hadde han en rekke leder- og trenerverv i Hisøy ILs håndballgruppe, der han har hatt ansvaret for både herre-, dame-, gutte- og jentelag. Det hele startet med to lag i 2005, nå har klubben 17 lag.

I 2008 startet han Arendal Håndball Camp i regi av Hisøy IL. Her kommer barn og unge i alderen 8-14 år sammen i fire dager etter skoleårets slutt til håndball og mye moro. Håndballcampen har sterkt fokus på holdningsskapende arbeid mot rus, vold og mobbing. De har bl.a. knyttet til seg kjente navn og forbilder som Heidi Løke, Linn Kristin Riegelhuth, Leif Gautestad, Steinar Ege, Andre Jørgensen, Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen.

Josephsen var leder for håndballcampen til 2012 og den er fremdeles Hisøyhåndballens store inntektskilde.

Etter initiativ fra Josephsen fikk Hisøy IL i 2008 overta den nedlagte befalsmessen på Sandvigen fort. Under hans ledelse har bygget blitt pusset opp både innvendig og utvendig og leies ut til ulike selskaper og arrangementer. Gjennom spillemidler, sponsormidler og et unikt samarbeid med ”Kriminalomsorg i frihet” og offentlige sysselsettingsprosjekter, har de også ryddet og tilrettelagt uteområdet for forskjellige aktiviteter. Det er fremdeles planer for nye prosjekter med utgangspunkt i fortet.

Med utgangspunkt i Arendal Kampsportklubb, startet han Arendal Bokseklubb i 2014, sammen med Thorbjørn Gyberg og Kai Robin Havnaa. Bokseklubben har hovedfokus på holdninger og samfunnsansvar. Gjennom et godt verdigrunnlag og systematisk arbeid vil de gi et til tilbud vanskeligstilt ungdom, integrering av innvandrere osv. På rekordtid har klubben framstått som en veldrevet breddeklubb, og stadig flere av klubbens medlemmer hevder seg godt i konkurranser. Etter initiativ fra Josephsen ble klubbens trener Thorbjørn Gyberg hedret som årets ildsjel på idrettsgallaen i Hamar i januar 2015.

I tillegg til alt dette har Josephsen også fartstid som medlem i styret for Hisøy Oppvektsforum (2000-2007) og hovedstyremedlem i Hisøy IL (2005-2011). Han er også sterkt involvert i prosjektet ”Med hjerte for Arendal”.

Vi gratulerer Rolf Josephsen med en særdeles velfortjent frivillighetspris!

Prisen består av relieffet «Vi ser dere» av den unge arendalskunstneren Stine Jensen, samt kr 10.000, og ble utdelt av ordfører Robert Cornels Nordli under arrangementet ”Lyden av ungdom” i Arendal Kulturhus tirsdag 1. desember.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Boksing
  2. Håndball
  3. Kampsport