Vant Norges sterkeste kvinne for femte gang

Oppkjøringen til helgas stevne har i stor grad vært preget av diett, morgenturer og smerter. Men det resulterte i noen magiske øyeblikk.

Publisert:

Janne Grandalen (40) fra Arendal gliser bredt etter helgas triumf i Lillesand. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Janne Grandalen
Denne artikkelen er over to år gammel

Lørdag var det igjen konkurransedag. Norges Sterkeste Kvinne klassedelt ble avholdt på Lillesand Fitness. Dette var den første konkurransen i 2018 for meg. Oppkjøringa har i stor grad vært preget av diett, morgenturer og smerter. Jeg har gått ned ti kg siden påske for å klare vektklassen som var under 63 kg, jeg veide inn på 62,8 kg.

De siste fem ukene har jeg spist torsk tre-fire måltider per dag, stått opp kl 4.50 hver dag (6.00 i helgene) og gått minimum én mil før jeg har dratt på jobb. Jeg har trent styrke cirka tre ganger i uka, men dessverre har smerter i sener og ledd satt en stopper for de virkelig gode øktene, så denne oppkjøringa har ikke vært i nærheten av optimal for min del.

For å klare vekta måtte jeg kutte karbohydrater og vann, og jeg var mektig sliten fredag klokka 18 da jeg kunne gå på vekta og veie meg inn. Store mengder vann, pasta og ris ble trøkket i kroppen på meget kort tid. DEN følelsen var nesten verdt all slitet.

De kvinnelige deltakerne samlet. Fra venstre: Meg, Kine Elisabeth D. Hegard, Gry-Anita Opdal, Maiken Sundt, Helene Aubell og Jeanette Pedersen. Foto: Privat


Lørdagen var fylt med sol og varme, voldsomme konkurransenerver, masse publikum og veldig god atmosfære blant utøverne. Jeg hadde trukket startnummer 1 og med det skulle jeg åpne konkurransen med å ta det aller første løftet. Det var stas.

Første øvelsen var stokkpress, og den vant jeg med et løft på 55 kilo. Det var et stykke under min personlige rekord, så jeg hadde mye krutt igjen etter den var ferdig.

Se stokkpress-video her:

Janne Grandalen

Øvelse 2 var en medley der det var satt sammen to ulike øvelser; yoke og frame. Her skulle vi første løpe over en bane på ca 20 meter med en ca 165 kg tung yoke på nakken, så løpe tilbake 20 meter for å hente en ramme med håndtak som veide cirka 150 kilo og løpe 20 meter med den. Jeg vant også denne øvelsen med raskeste tid.

Se yoke medley-video her:

Janne Grandalen

Øvelse 3 er en av de verste øvelsene som er oppfunnet; Conan’s wheel. Her skal vi gå rundt i ring med en stokk liggende i armene. Jeg har tidligere skadet meg på denne øvelsen, så her hadde jeg ikke høye forventninger til egen prestasjon. Det viktigste var ikke å komme sist og ikke skade meg.

Vekt i armene var ca 90 kg. Fordi jeg ledet konkurransen var jeg siste kvinne ut. Så jeg visste hvor langt jeg måtte gå for å vinne, og jeg gikk litt lenger. Jeg er superglad for at jeg klarte å vinne denne øvelsen. Det hadde jeg virkelig ikke trodd på forhånd.

Se Conan’s wheel-video her:

Janne Grandalen

4. og nest siste øvelse var markløft, Last Woman Standing. Her var det økning på 10 kg fra 100 kg, 110 kg til 160 kg. Etter det ble det økt med fem kilo. Her skulle man løfte til man ikke klarte mer. Dette var også en øvelse jeg ikke hadde store forventninger til. Jeg har hatt mye vondt i bekkenet etter svangerskapet, så jeg har ikke fått trent markløft slik som jeg har håpet og ønsket.

Målet mitt var 150 kilo. Det gikk ganske lett. Så jeg håpet jeg skulle klare 160 kilo. Det klarte jeg også. Og jammen klarte jeg ikke 165 kilo. Jeg var så overlykkelig at jeg både skreik og gråt litt. Etter fødsel og personlig rekord! På en kroppsvekt jeg aldri har konkurrert på før. Det var magisk!

Se markløft-video på 165 kilo her:

Janne Grandalen

Jeg visste at jeg ikke trengte å ta mer da dette ga meg 2.plass i øvelsen og en ganske komfortabel ledelse. Siste øvelse var atlasstein for reps på 60 sekunder. Denne vant jeg også. Fire repetisjoner på omtrent 80 kilo stein over et cirka 120 cm høyt stativ. Seieren var sikret og jeg kunne virkelig slippe jubelen løs.

Se atlasstein-video her:

Janne Grandalen

Denne gangen smakte nok seieren ekstra godt med tanke på den tunge veien det var mot toppen. Mye ble ofret og jeg må rette en stor takk til familie og kjæreste som har støttet meg i denne galskapen. Jeg hadde ikke klart det uten hjelpen og støtten jeg har fått.

Topp tre. Fra venstre Gry-Anita Opdal, meg og Maiken Sundt. Foto: Privat

Jeg hadde et mål etter jeg ble mamma om at trening skulle være lystbetont og gøy. Det har jeg ikke opplevd denne våren, så det er mulig at dette er den siste konkurransen i karrieren min. Jeg må føle litt mer på det når gleden over å ha vunnet min 5. Norges Sterkeste Kvinne-tittel (i til sammen fire ulike vektkategorier) har lagt seg. Det er jo tross alt veldig gøy etterpå. Men jeg er usikker på om det er nok til at jeg vil fortsette

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Lillesand
  2. Blogg
  3. Strongwoman
  4. Janne Grandalen