Oddersjaa-jente imponerte i norgescupen

Tuva Lislevand (17) imponerte stort da 1000 juniorløpere stilte til start i de tre første norgescupløpene denne helgen ved Konnerud utenfor Drammen.

Publisert:

Tuva Lislevand sikret seg to åttendeplasser i helgas norgescuprenn i 18-årsklassen. Foto: Jan Helge Lislevand

Brukergenerert innhold

  • Geir Ausland
    Oddersjaa SSK
Denne artikkelen er over ett år gammel

DRAMMEN: Fasiten ble to åttendeplasser i 18-årsklassen i sprint og klassisk 7,5 km. På sprinten skilte det kun ett tidel fra at Tuva fikk finaleplass der de seks beste gjorde opp om topp-plassene. I tillegg ble det en 13. plass i fristil. I fristil ble klassen vunnet av det nye norske stjerneskuddet Helene Marie Fossesholm, som allerede har markert seg blant toppløperne i seniorløp og er spådd av mange i langrennsmiljøet å kunne bli vår neste Therese Johaug.

Sørlandsklubbene stilte med løpere i de fleste klassene i helgen. En som markerte seg var Åsmund Wiberg fra Otra som i klassisk endte på 13. plass blant 220 løpere i den eldste klassen. Her kjempes det tøft om plasser på det norske laget til junior-VM i Lahti i slutten av januar. Åsmund har tidligere som junior hatt pallplasseringer nasjonalt og viser nå at han er på vei tilbake etter en tung fjorårssesong. I klasse 18 år ble Birkenes-løperen Tor Olav Svaland nummer 20 i klassisk, mens Oddersjaaløperen Martin Linnebo Mollestad fikk 24. plass i fristil. Begge løperne har tatt store steg i retning toppen i år.

Tuva Lislevand i sporet. Foto: Jan Helge Lislevand

Nivået i nasjonalsporten er ekstremt høyt og i helgen stilte alle landets beste løpere til start. Det blir spennende å følge Tuva Lislevand og de andre unge sørlandsløperne framover både i resten av norgescupen og senere i vinter i junior-NM.

Sjekk resultatliste fra helgas norgescup her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Oddersjaa SSK
  2. Langrenn