Jublet for nok en Arendal-seier

Scoringer av Ulrik Reinaldo Berglann og Preben Skeie sørget for Arendals fjerde seier på de fem siste kampene.

Publisert:

Ulrik Reinaldo Berglann feirer scoring i mandagens 2. divisjonskamp hjemme på Norac stadion, som Arendal vant 2–0 mot Levanger. Foto: Alf Joachim Altenborg/Arendal Fotball

Brukergenerert innhold

  • Arendal Fotball

ARENDAL: En herlig laginnsats som ble toppet med scoringer av Ulrik Reinaldo Berglann og Preben Skeie. Det var oppskriften som ga tre nye poeng da Levanger ble slått 2–0 på Norac stadion mandag.

Før kampen kunne det se ut som om problemene hopet seg opp for Steinar Pedersen og resten av hans trenerteam. Skader og karantener gjorde det nødvendig å gjøre nye endringer i laget også i denne serierunden. En rekke profilerte spillere var utilgjengelige, men det syntes ikke å svekke Arendal i vesentlig grad.

Hard jobbing

– Det lønner seg å jobbe hardt, se ut som et lag og å få relasjonene til å sitte. Måten spillerne har respondert på de siste ukene, har vært avgjørende bidrag til stadig bedre prestasjoner, fastslår trener Steinar Pedersen.

Arendal var klare favoritter mot Levanger på Norac stadion – og Arendal festet også grepet fra første spark på ballen. Men de store målsjansene lot vente på seg, uten at det bidro til å skape usikkerhet i Arendal-laget.

– Vi spiller veldig bra fotball i 25 minutter før det jevner seg ut, konstaterer Pedersen, som er glad for at spillerne aldri slipper seg ned, selv om motstanderen kom litt mer inn i kampen.

– Vi fortsetter å male på og etter pause skaper vi flere farlige situasjoner tidlig i andre omgang. Til slutt får vi hull på byllen, sier han og kan glede seg over at den tålmodige bearbeidingen som har preget Arendal-laget de siste serierundene også ble demonstrert mot Levanger.

Strålende angrep

Det var gått nesten en time av kampen før Ulrik Reinaldo Berglann avsluttet et strålende Arendal-angrep med å sette ballen i kassa fra kort hold. Og Preben Skeie avgjorde i realiteten kampen da han etter nok et godt Arendal-angrep kunne sette inn 2–0 med 10 minutter igjen av kampen.

– Vi er solide kollektivt, både offensivt og defensivt, gjennom hele kampen – og det er helt avgjørende for å plukke poengene vi jakter på, mener Steinar Pedersen.

Han var aldri spesielt bekymret før avspark, selv om det var altfor mange spillere som var utilgjengelige på grunn av skader og karantener.

– Denne kampen bare bekrefter det vi har snakket om i hele sesongoppkjøringen. I fotball snur ting veldig raskt, og skal vi lykkes som lag, så må alle i spillergruppa bidra. Samtidig er det tøff konkurranse i mange posisjoner, og derfor er det mange spillere som er opptatt av å vise hva de kan når de får sjansen i andres fravær, sier Steinar Pedersen som gang på gang framhever betydningen av kultur, samhold og fellesskap.

Kultur og verdier

– Kultur og verdier er ekstremt viktig for meg. Vi skal kjennetegnes av hardt arbeid og samhandling. Vi skal stå for disse verdiene, både som gruppe og som invidier. Samhold og fellesskap er nøkkelen til å utvikle en prestasjonskultur. Dette forsterkes naturligvis når vi også oppnår resultater sammen, sier treneren som allerede har neste serierunde i tankene.

Da venter en vanskelig bortekamp mot Kvik-Halden – ett av lagene som har overrasket svært positivt i år, selv om de gikk på et uventet tap hjemme mot Vidar denne serierunden. Det betyr nok bare at de er enda mer innstilt på å slå tilbake og vise hvilke kvaliteter de har.

– Nå skal vi stable flest mulig på beina, får flere tilbake i treningsarbeider og gjøre alle forberedelser som er nødvendige for at vi er superskjerpet og klare mot Kvik-Halden neste søndag. Vi har 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene, og vi har naturligvis lyst til å forbedre den statistikken ytterligere, sier Steinar Pedersen.

Løp, løp, løp!

Det eneste han er helt sikker på, er at uansett hvilken tropp og hvilken startellever han tar ut, så kommer Arendal til å stille et meget sterkt mannskap. 

– Vi beviser igjen mot Levanger at laget er godt trent. Det løpes mye av samtlige, og vi har to backer som kommer på løp etter løp gjennom hele kampen, samtidig som indreløperne legger den en voldsom jobb både offensivt og defensivt. Det skal vi fortsette med. Så om noen skal slå oss, må de i hvert fall løpe ekstremt mye, sier Steinar Pedersen.

PS! Etter ni spilte kamper ligger Arendal på sjetteplass på tabellen, med 14 poeng. Stjørdals-Blink topper med 20 poeng.

Følgende spillere var utilgjengelige mot Levanger:

Fabian Stensrud Ness (kneskade)

Rasmus Lynge Christensen (kneskade)

Avni Pepa (lyske)

Kim Kvaalen (hamstring)

Reiss Greenidge (karantene)

Stian Michalsen (karantene)

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Steinar Pedersen
  2. Arendal Fotball
  3. Fotball 2. div
  4. Fotball