Tjomsland-traver vant sin 20. strake

Øystein Tjomslands topptraver Lesja Odin vet fortsatt ikke hva det vil si å tape et travløp. Onsdag kveld tok sørlandshesten karrierens 20. strake seier.

Publisert:

Oppasser Per Vetle Kals og trener Øystein Tjomsland kunne smilte bredt etter at Lesja Odin onsdag kveld tok karrierens 20. strake seier. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over ett år gammel

20 starter. 20 seire. Smak litt på de tallene.

I en travsport som blir jevnere og jevnere, tøffere og tøffere, er det nesten så man må gni seg i øynene over det Lesja Odin presterer. Å gå 20 løp fra karrierestart uten å tape er smått utrolig. Tidlig på 2000-tallet klarte Lesja Odins far, Moe Odin, kunststykket å gå ubeseiret i 23 løp fra debuten. Den rekorden står for alvor i fare for å ryke til "tjukkeste slekta" nå.

Onsdag kveld speedet Tjomsland-traveren inn til nok en imponerende seier da han vant V75-løp på Jarlsberg. Til tross for at motstanden i takt med det økende grunnlaget blir hardere, ser det fortsatt ikke ut til at konkurrentene i denne klassen har det som skal til for å stoppe Lesja Odin.

– Jeg tror neppe vi får oppleve igjen at en av våre hester står med 20 seire på 20 starter. Han møter bedre og bedre hester, men likevel gjør han det ganske enkelt. Det er veldig gøy, uttalte Tjomsland i seiersintervjuet.

Slik ser han ut, hesten som aldri har tapt et travløp. Lesja Odin blir mest sannsynlig en av attraksjonene under Sommertravet på Sørlandets Travpark. Foto: Hesteguiden.com

Neste oppgave for Lesja Odin blir sannsynligvis på Jarlsberg den første helgen i juli, før siktet er innstilt på start under Sommertravet på Sørlandets Travpark helgen 19. og 20. juli.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Øystein Tjomsland