Ny hollandsk ungdomstrener i KBK

Rik Hermans (22) ønsker å få enda flere barn i gang med badminton!

Publisert:

<p>22-årige Rik Hermans omkranset av unge KBK-spillere, klare for en ny sesong. Foto: KBK. </p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

KBK har ansatt ny trener i ungdomsavdelingen: Hollenderen Rik Hermans tar over etter danske Anders B. Petersen, som mange hundre skolebarn i Kristiansand lærte å kjenne ved at dansken hadde badminton i gymtimene.

-Vi vil tilby det samme i år, sier Hermans og legger til:

-Jeg gleder meg til å sette barna i gang med badminton, enten det er i gymsalen rundt på skolene eller i Badmintonsenteret.

Han brenner for denne sporten, og startet opp sist uke med en tredagers leir med 42 deltakere. Han forteller at han er fornøyd med både rammene for badminton og spillerne.

-Det er mange gode spillere her med slepen teknikk, og vi kommer sikkert til å gjøre det skarpt i turneringene med så mange dyktige ungdommer. Hallen med sine ni baner er virkelig bra. Jeg er blitt godt kjent allerede med klubbens ledelse, det hele fungerer bare flott.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få sjansen til å jobbe fulltid som badmintontrener allerede nå, men her er jeg altså, sier en ytterst sympatisk hollender.

Hermans er utdannet bachelor i idrett, og er en dyktig spiller selv. Sportslig leder i KBK, Helene Abusdal sier at han vil styrke elitelaget, hvilket ikke er noen ulempe akkurat:

– Men han er først og fremst ungdomstrener og understreker hollenderens ønske om at flere skal prøve denne idretten.

-Vi starter opp i disse dager og tar mot nye barn med åpne armer, hollandske og norske!

kbk.no står treningstider for ulike partier i Badmintonsenteret, opplyser Abusdal.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb