Ny hollandsk ungdomstrener i KBK

Rik Hermans (22) ønsker å få enda flere barn i gang med badminton!

Publisert:

<p>22-årige Rik Hermans omkranset av unge KBK-spillere, klare for en ny sesong. Foto: KBK. </p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

KBK har ansatt ny trener i ungdomsavdelingen: Hollenderen Rik Hermans tar over etter danske Anders B. Petersen, som mange hundre skolebarn i Kristiansand lærte å kjenne ved at dansken hadde badminton i gymtimene.

-Vi vil tilby det samme i år, sier Hermans og legger til:

-Jeg gleder meg til å sette barna i gang med badminton, enten det er i gymsalen rundt på skolene eller i Badmintonsenteret.

Han brenner for denne sporten, og startet opp sist uke med en tredagers leir med 42 deltakere. Han forteller at han er fornøyd med både rammene for badminton og spillerne.

-Det er mange gode spillere her med slepen teknikk, og vi kommer sikkert til å gjøre det skarpt i turneringene med så mange dyktige ungdommer. Hallen med sine ni baner er virkelig bra. Jeg er blitt godt kjent allerede med klubbens ledelse, det hele fungerer bare flott.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få sjansen til å jobbe fulltid som badmintontrener allerede nå, men her er jeg altså, sier en ytterst sympatisk hollender.

Hermans er utdannet bachelor i idrett, og er en dyktig spiller selv. Sportslig leder i KBK, Helene Abusdal sier at han vil styrke elitelaget, hvilket ikke er noen ulempe akkurat:

– Men han er først og fremst ungdomstrener og understreker hollenderens ønske om at flere skal prøve denne idretten.

-Vi starter opp i disse dager og tar mot nye barn med åpne armer, hollandske og norske!

kbk.no står treningstider for ulike partier i Badmintonsenteret, opplyser Abusdal.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785