Jentene vant alle sine kamper frem til finalen, først sin pulje, med 3-0 over Færøyene og 3-1 over Danmark. Dermed gikk Norge direkte til semifinalen, hvor de slo Island 3-0. Danskene kjempet seg også til finaleplass, gjennom å slå både England i kvartfinalen og Sverige i semifinalen. Dermed var det duket for en ny kamp mellom Norge og Danmark i finalen.

Danskene åpnet sterkt og hadde stort press på serve og solid blokk. Våre jenter kom sterkt tilbake og vant andre sett. I tredje og fjerde sett kjempet de tappert, men det holdt dessverre ikke helt inn og begge sett endte 22-25. Jentene var skuffet over å være så nærme gull. Et lite plaster på såret var det likevel at fire av de norske jentene kom på stjernelaget/»All star team», som vil si turneringens beste spillere. KSK-jentene Ane Askeland ble beste opplegger, Martine Kragholm beste midtspiller, Emilie Olimstad beste kantspiller og Stavangerjenta Martine Gilje ble beste libero.

Ane Askeland oppsummerer:

\- Jeg er veldig fornøyd med både lagets og min egen innsats, men det var veldig surt å tape finalen mot Danmark, da vi allerede hadde slått dem tidligere i turneringen. Jeg vet at hele laget er veldig skuffet over den siste kampen, men danskene spilte bedre enn oss, så vi får ta revansje neste gang.

Emilie Olimstad supplerer:

– Det var kjempegøy å spille med et lag der alle vil vinne like mye som me

Martine Kragholm sier dette:

– Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats og arbeidsviljen til alle på laget. Alle er veldig villige til å jobbe for å gjøre den beste jobben vi kunne. Denne gangen strakk det ikke helt til, men vi kan aldri se bort ifra at det kommer ett gull en gang.

Her jubler jentene for sølv:

At Danmark bare fikk to spillere på «all stars team», sier litt om hvor mye de norske jentene imponerte gjennom turneringen. Og de har allerede satt målet for neste års NEVZA, da vil de ta gull! Men første mål for KSK-jentene er cupcamp mot Tønsberg hjemme i Kristiansand førstkommende tirsdag.

På all star-laget: Martine Kragholm (f.v.), Emilie Ollimstad, Ane Askeland og Martine Gilje. Foto: Foto: Tor Inge Askeland.

De norske guttene fikk en litt tyngre start. Med 0-3 for Danmark og seier 3-0 over Island fikk de andreplass i pulja. I kvartfinalen slo de Færøyene 3-0, men tapte semifinalen mot Sverige 1-3. Bronsefinalen mot England begynte med tap i først sett. KSK-spilleren Anton Ringøen kom inn i andre sett og spilte strålende. Kampen snudde og endte til slutt med seier 3-1 til Norge.

Vi gratulerer begge lag med strålende innsats!

Lenke til resultatene