Fikk drømmetrening med sitt store forbilde 

Det er ikke hver dag små håndballjenter får trene med en stor landslagsspiller. Det skjedde med IK Gimletroll mandag.

Brukergenerert innhold

Tyge Carlsen, IK Gimletroll
Publisert:

Isabella Valderhaug Jore (10) fra Gimletroll ble i november 2016 plukket ut av over 1500 søkere til å være Minihåndballjente for damelandslaget i håndball i 2017.

Isabella Valderhaug Jore (10) sammen med Marta Tomac.

Dette er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund (NHF), der 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for damelandslaget i et år. Isabella var så heldig at hun fikk sitt ønske oppfylt med å være maskot for sitt forbilde Marta Tomac.

Maskot i EM-kvalifisering

Det å være Minihåndballjente innebærer en del oppdrag i samarbeid med NHF. Isabella har i løpet av året deltatt på ulike arrangementer i forbindelse med dette, blant annet har hun vært med på en heldags landslagssamling. Hun har reist til Stjørdal i Trøndelag for å være maskot på Norges EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina. Høydepunktet var innløpingen sammen med håndballjentene på den direktesendte kampen på tv.

Tomac instruerer lydhøre Gimletroll-jenter.

Isabella kan ikke få skrytt nok av opplegget som hun har vært med på det siste året og oppfordrer alle håndballjenter til å søke:

– Jeg er kjempeheldig! Er du glad i håndball, så må du søke. Dette har vært sykt gøy!

Allerede i januar fikk jentene vite at siden Isabella er Minihåndballjente, ville hele laget bli trent av Marta Tomac. Så dette har de gledet seg lenge til. Endelig var dagen her og det var ikke vanskelig å se at man var i riktig hall. For i Gimlehallen stod 25 spente jenter klare for trening, og hadde smil om munnen som nesten gikk ”helt rundt”. Tribunen var full av foreldre, søsken og andre tilskuere som ville se på jentene trene sammen med Marta.

Variert trening

Treningen var inspirerende både for spillerne og trenere som også var til stede. Marta hadde et øvelsesopplegg som gjorde at jentene aldri gikk lei, og den timen treningen varte gikk fort unna. Det var mest fokus på lek og moro med ballen, samt koordinasjon og det å mestre ballen. På slutten avsluttet de med en liten kamp. Marta instruerte fint og i tillegg var hun flink til å gi hver og en på laget oppmerksomhet. Jentene storkoste seg under treningen, og det var høy latter og veldig god stemning.

Det ble noen selfies i løpet av den avsluttende fotoseansen.

Etter treningen fikk jentene en overraskelse av Marta. De får være med på Vipers’ hjemmekamp førstkommende søndag, helt gratis. Det ble overrakt et Gimletrollskjerf til Marta fra hele laget, hvor alle jentene på laget hadde signert. Isabella hadde i tillegg laget en personlig hilsen til Marta.

Autografer og selfies

Seansen ble avsluttet med spørsmål fra jentene til Marta, som for eksempel: «Hva er yndlingsfargen din?» og «Hvilket fotballag heier du på?» Marta svarte smilende: «Det må jo verra rosa det, på grunn av Vipers» og «Æ e’ jo fra Trondjæm. Så kan nånn gjett korsen fotballag æ heie på da? Ja, nettopp, Rosenborg»

Til slutt var det pizza og brus fra IK Gimletroll til alle sammen og da ble det også tid til å få autografer, bilder og selvsagt å ta masse selfier sammen med Marta.

Denne dagen vil være et minne for livet for Isabella og alle jentene på laget hennes, rett og slett en drømmedag av de sjeldne.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785