Vigør og Lyngdal møttes onsdag ettermiddag til kvalifisering i norgesmesterskapet i fotball.

Vigør ledet an – men Lyngdal tok ledelsen

Det var bruntrøyene som ledet an i første del av førsteomgang, men uten å skape de helt store sjansene. Den største kom da keeper Bendik Egeland satte i gang hurtig bakfra med en ball han slo direkte inn i bakrommet på Sebastian Salgueiro som dessverre ikke fikk kontroll på ballen.

Like etter var det Lyngdal sin tur til å vise seg frem. Etter et innlegg fra siden fikk en Lyngdal-spiller kastet seg bakover og brasset ballen i mål bak en utspilt Egeland i Vigørmålet.

Vigør ledet an den siste halvdelen av omgangen, men fikk ikke ballen i mål før hoveddommer Bjørnar Bjørnstad sendte lagene i garderoben etter 45 spilte minutter.

Vigør utliknet

Andre omgangen startet jevnt og begge lag var frempå et par ganger hver, uten at dette resulterte i endringer i målprotokollen.

Så, endelig, var det Vigørs tur til å putte ballen i kassa. En corner landet på bakerste stolpe hvor Ulrik Ferrer sto plassert og kontrollert satte ballen i lengste bak Lyngdals sisteskanse og sørget for utlikningen som ga Vigør ny giv i kampen.

Etter 79 minutter var bruntrøyene igjen farlig frempå da Jan Aage Nordbø ble spilt alene igjennom med Lyngdals keeper, men en god redning hindret Nordbø i å sende Vigør opp i ledelsen.

Spennende sluttminutter

I det 83. spilleminutt fikk Lyngdals Espen Hægeland sitt andre gule kort og Vigør skulle dermed spille resten av kampen med en mann mer på banen. Og da Jan Aage Norbø ble spilt fri i Lyngdals 16-meter og fant Vigørkaptein, Joakim Johansen, på bakre stolpe var det umulig ikke å sette ballen i det tomme buret. Vigør tok ledelsen 2-1, med bare to minutter igjen av ordinær spilletid.

Flere mål ble det ikke og Vigør vant den første kvalifiseringsrunden i norgesmesterskapet i fotball.