Køen var stor på startstreken av ivrige skiløpere under første renn i Telenorkarusellen.

Endelig var det klart for barnelangrennet Telenorkarusellen. Etter noen dårlige snøvintre på Sørlandskysten, var ikke Oddersjaa sen om å sette i gang da snøen kom for noen dager siden. Tirsdag var det klart for første renn, og nesten 100 barn stilte på startstreken på Kongsgård der løypa gikk delvis i skauen og delvis i den flotte flerbruksløypa der kommunen hadde preparert rene OL-sporet.

Med lett snødryss og i flomlys viste jenter og gutter fra femårsalderen stor innsats og massevis av skiglede i løypene. Her var ikke det viktigste å delta, men å få på seg ordentlig startnummer, ha foreldre, besteforeldre eller andre kjente som heiet langs løypa og få banan og saft etter løpet.

Her legger Kristian Bersås (t.v.), Hanne Flottorp og Tomas Holum i vei på årets første renn i Telenorkarusellen.

Og allerede etter to renn får de som har deltatt i begge rennene velfortjent premie.

. Og de entusiastiske og ivrige Oddersjaa-lederne og foreldrene tar gjerne i mot flere deltakere enn de 91 som var med i første renn. Alle rennene går på Kongsgård, og her er det løyper som passer bra for de yngste. Uten de bratteste bakkene og med fine spor.

For Oddersjaa er Telenorkarusellen viktig når det gjelder rekruttering til skisporten. Da vi hadde gode vintre (mye snø, altså) for noen år siden, opplevde klubben sterk vekst i medlemstallet. Nå er det håp om en gjentakelse av det, bare snøen blir liggende fremover.