Det er juniorleder i KBK, Erik Lia, som sier dette, samtidig som han sender ut klubbens ungdomstrener Anders B. Petersen på skolebesøk til barneskolene.

Det er 3.-5. klasse som får tilbudet, og responsen har vært kjempepositiv, ifølge Lia.

Anders skal i løpet av oktober og november ut på over 20 skolebesøk. En vanlig gymtime blir til en badmintonøkt med KBK-treneren som gymlærer. Elevene synes det gøy og god trim. Alle tilbakemeldinger er gledelig positive og gir oss tro på det vi holder på med, sier Lia.

– Hva er det som gjør at badminton passer som aktivitet i gymsalen?

Erik Lia, KBKs juniorleder. Foto: Foto: Privat.

– Mange ting, ut over at lek med racket og ball i seg selv er gøy. Det er lett, samtidig som det er en utfordring. Og en ting spesielt for denne ballidretten: Ballen ruller ikke avgårde! I en trang gymsal med 30 unger og 30 baller kan det lett bli kaos om ballene ruller rundt om i salen, humrer den erfarne spilleren med 9. plass i VM 1993 som beste resultat.

– Vi har i flere år sagt til UiA at vi holder gratis kurs for gymlærere på Sørlandske lærerstevne, men de har ikke respondert, sukker han og legger til:

– De skulle ha sett ungene i sving med racketen!

Han forteller videre at KBK legger opp til et skolemesterskap onsdag 2. desember. Det går klassevis, og klubben håper på god deltakelse denne ettermiddagen i Badmintonsenteret.

Lia har tro på at skolebesøkene er en god investering i tid og krefter.

– Tilbakemeldingene er overveldende og motiverer oss. Barna får prøve selv i en gymtime, med en dyktig trener og med svette og smil.

– Jo, dette er avgjort noe av det beste vi gjør, konkluderer 49-åringen.