En smilende krets rundt Moi Edel etter lørdagens V75-seier. F.v. kusk Vidar Tjomsland, oppasser Irene Lien og eierne Harald og Sigrun Håland. Hesteguiden.com

Feiret 30-årsjubileum med V75-seier

Harald Håland fra Hornnes kjøpte sin første travhest i 1988. Lørdag kunne han feire 30-årsjubileum som hesteeier med V75-seier til egenoppdrettede Moi Edel.

Richard Ekhaugen.

SKIEN: – Dette er en hest utenom det vanlige, utbrøt den legendariske løpsreferenten Ola Slåtsveen da fire år gamle Moi Edel krysset målstreken først i V75-løpet på Klosterskogen lørdag. 

For Harald Håland fra Hornnes i Setesdal ble seieren en flott markering av 30 år som eier av travhester.

Les også: Hestene gir kreftsyke Harald Håland livsgnist

–Jeg kjøpte min første travhest da Sørlandets Travpark ble åpnet i 1988, fortalte Håland på seremoniplass etter løpet.

– Vi er imponerte over hesten. Vi trodde hun skulle kunne kvalifisere seg til Derby i år, men så falt hun helt ut av det. Det så mørkt ut i vinter og vi trodde nesten ikke vi skulle få henne til start igjen, men nå har vi lyktes likevel, sa en rørt eier og oppdretter i seiersintervjuet.

Dramatisk avslutning

Seieren kom imidlertid ikke uten dramatikk. I klar ledelse på den siste langsiden kastet Moi Edel seg plutselig over i galopp, triumfen var i ferd med å glippe for storfavoritten.

Moi Edel går fra klarhet til klarhet. Lørdagens V75-triumf var hoppas femte seier på seks forsøk så langt i 2018. Hesteguiden.com

– Jeg stod stiv av skrekk og turte ikke å si et ord, kommenterte oppasser Irene Lien om situasjonen etter løpet.

Kusk Vidar Tjomsland parerte imidlertid mesterlig, og fikk sørlandshoppa tilbake i rett gangart. Resten av løpet ble en sjarmøretappe.

– Voldsom utvikling

– Moi Edel har hatt en voldsom utvikling i år, roste vinnerkusken etter løpet.

Harald Håland er bror av den kjente countryartisten Bjøro Håland, og da Slåtsveen i seiersintervjuet ville vite om sangferdighetene fordelt likt i slekten var svaret glassklart.

– Èn får alt, og de andre ingenting, er det ikke slik det pleier å være, sa Harald Håland med glimtet i øyet.

Moi Edel satte ny personlig rekord da hun vant på 1.28,1/2100 meter.