250 000 kroner til triatlonmiljøet i Kristiansand

– Dette er fantastisk, sier stevneleder Fred Arthur Asdal i TriQuart, som i år satser særlig på folkehelse for barn og unge.

Publisert

Årets nye satsing for TriQuart blir ungdom. Prosjektet heter TriUng og retter seg først og fremst mot ungdom i alderen 13 – 16 år. Foto: Sondre Transeth

Brukergenerert innhold

  • Terje Josdal
    Kristiansand Triathlon

Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen hadde nylig gleden av å fortelle triatlonmiljøet i Kristiansand at de i år vil motta 250 000 kroner. Gaven vil bli brukt til å rekruttere nye deltakere inn i triatlonmiljøet i Kristiansand.

– Vi er veldig glade! Dette er simpelthen fantastisk, sier stevneleder i TriQuart, Fred Arthur Asdal om pengegaven.


Triatlonmiljøet i Kristiansand fikk penger fra Gjensidigestiftelsen i fjor også. De pengene ble brukt til innkjøp av sykler og våtdrakter, som kan lånes ut til de som er nysgjerrige på triatlon.

Stevneleder Fred Arthur Asdal (i midten) sammen med Henning Lislevand og Chris Bjelke (t.v.) fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Jan Frode Ugland, Tress Design

–Dermed senkes terskelen for å være med, sier Asdal.


Blant annet ble det i fjor etablert et eget seniorprosjekt i Kristiansand, i samarbeid med Universitetet i Agder. Eldste deltaker var 78 år, og uten erfaring med triatlon. I løpet av prosjektet fullførte han flere triatlon-konkurranser.


–Mange tenker det er umulig for meg, at triatlon er altfor hardt. Men med råd og veiledning, og litt trening over tid, går det greit for de aller, aller fleste, sier Asdal.


Erfaringene fra fjoråret blir verdifullt i tida som kommer.

–For oss handler dette om folkehelse. Vi skal videreføre seniorprosjektet, men i år skal vi også trekke inn ungdommer fra 13 til 16 år. Målet er å få folk opp av sofaen og «tette igjen» generasjonskløfta, forteller Asdal.

Seniorprosjektet i fjor innebar blant annet et nært samarbeid med Universitetet i Agder. Her blir Johan Hansen testet av Andreas Mathingsdal Pedersen på Olympiatoppen. Foto: Fred A. Asdal


Chris Bjelke liker satsinga i Kristiansand, med vekt på variert og allsidig trening for deltakere i alle aldere.

–Dere får det til, sier Bjelke, som selv har en broket «karriere» som triatlet, fra Ræga triatlon i Kristiansand på begynnelsen av 90-tallet.

–Da var det så vidt jeg kom i mål, humrer Bjelke.


Gavevirksomheten til Gjensidigestiftelsen spenner vidt, fra lokale dugnadsprosjekter til større landsomfattende prosjekter som går over flere år.

–Vårt mål er at Norge skal bli et tryggere samfunn og at flere får muligheten til å leve friske og aktive liv, forteller Bjelke.


Søknadsskjemaet åpner juni 2019, og den neste søknadsfristen er 15. september.
Pengene til Kristiansand Triathlon vil bli brukt i flere prosjekter vil bli gjøres kjent utover vinteren og våren.

–Jeg har blant annet et ønske om å få med enda flere eldre. Tenk hvis vi kunne fått til sykling ute på aldershjemmene. Det hadde vært utrolig moro, sier Asdal.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785