<p>Gaterittet på fredag. Julie Meyer Solvang nr 1 foran Marie Flatås og Ingrid Lorvik, begge fra CK Victoria. Alle foto på siden: Privat. </p>

Første- og andreplass til Grimstad-rytter

Julie Meyer Solvang vant gaterittet og ble nummer to på tempodistansen i helgas rankingritt. Lagvenninne Ingvild Tangen ble nummer to på NC-fellesstarten.

Brukergenerert innhold

Nils Petter Korshavn, Grimstad Sykleklubb
Publisert:

Julie fortsatte dermed en fin 2017-sesong, som har vært den beste sesongen så langt for Grimstad-kvinnene. De har vunnet sølv på lagtempoen i NM med Julie, Turid H. Korshavn og Camilla Levinsen, vunnet en seier i norgescupritt med Julie og klart tre andreplasser i norgescupen (Julie, Turid og Ingvild Tangen) samt sikret flere andre gode plasseringer. Sammenlagt i norgescupen ble Vibeke nummer fire, Julie nummer seks, Birgitte nummer to, Ingvild nummer 13 og Turid nummer 15. Turid og Ingvild har stått over to ritt. Turid syklet to av fem i norgescup maraton terreng og blei nummer åtte sammenlagt.

Temporitt på lørdag: Julie Meyer Solvang nr 2. Thrude Natholmen (Sandefjord sk) nr 1 og Kristin Falck nr 3 (Rye sk).

Søndag leverte Ingvild Tangen, som bor på Ottestad like utenfor Hamar, men sykler for Grimstad, et meget sterkt løp og ble nr. 2 i sesongens siste norgescup-ritt på landevei. Rittet «Gylne Gutuer» går på Ingvilds hjemmebane og har flere gruspartier. I år var det 40 km med grus av totalt 117 km fordelt på fem runder.

Fellesstart norgescup søndag: Ingvild Tangen nr 2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Nesset ck) nr 1, Marie Flataas (CK Victoria) nr 3.

Ingvild kom seg av gårde i et brudd med tre andre ryttere etter vel 40 km sykling. Bruddet økte sakte, men sikkert ledelsen til hovedfeltet og mot slutten var det ingen tvil om at det ville holde helt inn. Firemannsgruppa sprakk opp på siste runde og Ingvild satt igjen i teten sammen med Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset cycleklubb. Det ble en hard sisterunde på tunge gruspartier og Ingvild hadde dessverre ikke kreftene som skulle til for å klatre helt til topps. Likevel en svært god prestasjon der Ingvild bidro sterkt til at bruddet holdt inn.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785