Det fine med å begynne såpass sent i livet med å trene er at det foreløpig bare går en vei – oppover! Som fisker med turnus to uker på, to uker av begrenser konkurransene seg naturlig nok til når jeg er landfast.

Stakemaskinen er plassert inne i den 38,7 meter lange, 10 meter brede og 568 tonn tunge båten Piraja. Båten er opprinnelig fra 1983, men ble ombygd i Polen i 2012. Fra den fisker jeg etter reker, kolmule og øyepål sammen med min far og min onkel.

De øvrige to ukene er det primært stakemaskinen jeg bruker til å trimme i ledige stunder. Den funker selv når det er litt urolig sjø, i motsetning til tredemølla som vi nå har kvittet oss med fra båten. Ergometersykkelen står fortsatt inne det flytende fartøyet og den bruker jeg i ny og ne.

Finn Kollstad stilte sporty opp med ti kilo kjøttdeig etter at han tapte veddemålet om å beseire meg i Hovden Tour.

Uten disse treningsapparatene hadde det vært svært vanskelig å få fremgang som aktiv mosjonist. Meg bekjent er det bare Frode Jensen på båten Tempo blant øvrige fiskere her på Sørlandet som trener omtrent som jeg gjør, og han har fortsatt tredemølle i båten.

På land er det primært løping og langrenn det går i for min del. Jeg er medlem av Kristiansand Løpeklubb, og har i det siste hatt et par artige veddemål med min klubbkamerat Finn Kollstad (42). Jeg har vært dyktig og heldig nok til å vinne begge, og det har resultert i en gevinst på en kartong med vin for at jeg slo ham med seks minutter i Vasaloppet og ti kilo kjøttdeig for at jeg var fire minutter raskere i Hovden Tour.

Fra Sommerløpet i 2014. Min pers her er på 36,12 minutter på 10 km.

Hadde jeg tapt i sistnevnte, hadde jeg måttet ut med ti kilo «ræg». Det kan fort skje ved neste korsvei, for Finn er en habil og sta utøver som trener meget godt. At han er ni år eldre enn meg, gjør også at jeg ser lyst på fortsettelsen mht. til trening.

Hver onsdag er det fellestrening på rulleski med Setesrullen, og da kommer treningen fra stakemaskinen godt med.

En annen ledestjerne for meg er min kjære far Ove (60). Han er også yrkesfisker og like glad i å trene som jeg. I 1997, da han var 40 år, løp han Svalandgubben på 1,58,20 timer. Min pers er på 2,03 timer fra 2012, og jeg har et klart mål om å slette pappas familierekord. Min pers på mila er 36,12 fra Sommerløpet, og jeg håper jeg kan få se 35-tallet i år. Blant øvrige mål er å bli blant de fem beste totalt i hvert løp i Terrengkarusellen jeg deltar i.