Fetter og kusine fra KBK tatt ut til U17-EM

Jonas Østhassel og Marie Mørk er tatt ut til mesterskapet i Praha.

Publisert: Publisert:

<p>Jonas Østhassel og Marie Mørk gleder seg stort til U17-EM i november. Foto: Privat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over to år gammel

KBK fortsetter å utvikle spillere i nasjonal toppklasse. En bedre bursdagspresang kunne neppe badmintontalentet Jonas Østhassel fått. På 16-årsdagen kom det beskjed fra forbundet om uttak til U17-EM i Praha, som spilles 21.-29. november. På turen får han også med seg kusinen sin, Marie Mørk.

– Dette er bare helt vanvittig moro, sier bursdagsbarnet. Og så er det kjempegøy at vi er to fra KBK som skal reise sammen.

I tillegg til Jonas Ø. og Marie er Jonas Tønnessen tatt ut som reserve. Så får tiden vise om det også blir en tredje KBK’er som reiser til EM.

– Uttaket kom ikke som en stor overraskelse, sier klubbtrener Rik Hermans og fortsetter:

– Jonas har ligger i toppen av rankingen en periode, og har vist god form i oppstarten av sesongen. Marie ligger også topp tre på rankingen, og har således også gjort seg fortjent til dette uttaket.

Begge spillerne har gode egenskaper i alle tre spillene (single, double og mixed double), så det blir spennende å se hvordan landslagstreneren vil bruke dem i mesterskapet.

Nå blir jobben å legge en optimal trenings- og konkurranseplan frem til EM, slik at formen er på topp i mesterskapet. Jonas starter allerede til helgen med U23-NM som spilles i Bergen, der KBK sender en tropp på seks spillere.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785