To NM-gull til Vilde Espeseth

KBK-spilleren Vilde Espeseth (20) innfridde favorittstempelet og slo til med to NM-gull i helgens U23-NM på Sotra.

Publisert:

<p>KBK-spiller Vilde Espeseth fortsetter å sanke NM-titler. Arkivfoto: Helene Abusdal. </p>

Brukergenerert innhold

  • Helene Abusdal, Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

Den regjerende norgesmesteren for senior deltok i helgen i U23-NM på Sotra sammen med en tropp på seks spillere fra Kristiansand Badminton Klubb (KBK). Hun var favoritt i singleklassen og utfordrer i damedouble med makker Sofia Macsali (16) fra Bergen og i mixdouble med klubbkompis Mads Marum (19). I single innfridde Vilde og beseiret en annen KBK-spiller, nemlig Thea Johansen (22), med settsifrene 21-17, 21-14 i finalen.

God stemning mellom klubbvenninnene i KBK, Thea Johansen (22 år, t.v.) og Vilde Espeseth (20) da begge to hadde sikret seg hver sin finaleplass i damesingle i U23-NM. Foto: Foto: Rik Hermans

-Det var gøy at både Thea og jeg kom til finalen, vi trener sammen hver dag og heier på hverandre. Jeg er veldig godt fornøyd med eget spill denne helgen, sier Vilde etter nok en NM-tittel.

Til tross for sin unge alder, har hun fra før vunnet to NM-titler for senior, fem NM-titler for junior og nå til sammen fire NM-titler i U23.

Også sølvvinner Thea Johansen var fornøyd:

-Målet mitt var å komme til finalen og det klarte jeg! Det var en god helg for min del hvor jeg fikk til det jeg har trent på den siste tiden.

Mer overraskende var det at Vilde og det unge talentet Sofia Macsali (16) fra Bergen skulle gå helt til topps i damedouble. Dette var deres første turnering sammen og i finalen møtte de regjerende norgesmestre Natalie Syvertsen og Solvår Flåten Jørgensen fra Moss. Det ble en lang og spennende kamp som gikk i favør Vilde/Sofia med sifrene 21-13 i det tredje og avgjørende settet.

Dermed var Vildes andre NM-tittel for dagen i boks! Litt tidligere på søndagen sto hun og Mads Marum (også KBK) på den ene siden av nettet i semifinalen i mixdouble mot Magnus Christensen (Frogner)/Natalie Syvertsen (Moss). Frogner/Moss-paret var best i den kampen og gikk også av med seieren i finalen senere.

F.v.: Sølvvinner Thea Johansen, gullvinner Vilde Espeseth, bronsemedaljevinnere Emilie Hamang fra Bærum og Jenny Rajkumar fra arrangørklubben Sotra. Foto: Foto: Rik Hermans

Trener i Kristiansand Badminton Klubb, Rik Hermans, sier dette om spillerne sine i årets U23-NM:

-Spillerne viser god utvikling denne helgen. Vilde har spilt bedre single før, men kjempet og jobbet godt for seieren. Thea viser god form og gjorde en veldig god jobb med å komme til finalen. Mads gjorde så godt han kunne uten å være 100 prosent i form etter en overtråkk for et par uker siden, og vil forhåpentligvis komme sterkere tilbake utover sesongen.

I tillegg til nevnte Vilde, Thea og Mads, deltok også Marie Mørk (15), Rikke Østhassel (18) og Jonas Østhassel (16). Marie Mørk var tett på en liten sensasjon da hun var bare tre poeng fra å gå til semifinalen i damesingle. Jonas Østhassel og Mads Marum spilte en veldig god herredouble sammen, men måtte se seg slått av de senere finalevinnerne Magnus Christensen (Frogner)/Fredrik Kristensen (Moss) allerede i 2. runde.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb