NM-vinner i karate vil vinne NM-medalje i thaiboksing

Brukergenerert innhold

Firas Ghummeid
Publisert: Publisert:

Kristiansanderen Firas Ghummeid (26, t.h.) har byttet kampsport, og er sugen på mer edelt metall.

Kommende helg slåss han for gull i NM i thaiboksing, som arrangeres i Oslo. Gummeid har tidligere vunnet fire NM-gull i karate. Firas skriver følgende til Lokalsporten:

Jeg har drevet med idrett hele livet nesten. Jeg begynte å spille fotball da jeg startet på førskolen, som det het den gangen. Da jeg begynte i 8 klasse, bestemte jeg meg for å begynne på karate sammen med noen venner og min lille fetter. Jeg digget kampsport fra jeg var liten gutt og så opp til Bruce Lee. Jeg begynte å trene på barnepartiet og etter noen måneder med trening fikk jeg lov til å gå kamp på stevne. Det gikk veldig bra og jeg vant gull. Ikke så lenge etter sendte treneren meg på voksenpartiet, der trente folk fra 14 og opp til 50 år.

Her er jeg til venstre fra en tidligere kamp i thaiboksing. Foto: Foto: Privat.

På videoen over sparrer jeg sammen med Arve Fosseli, som ble norgesmester i fjor.

Treningene på voksenpartiet var mye tyngre og mer krevende, men dette syntes jeg var veldig gøy siden det var en del utfordringer å ta tak i. Jeg gikk masse kamper, vant de fleste og tapte noen. Jeg bestemte meg deretter å for søke meg inn på idrettslinjen på Gimle VGs som det het den gang, skolen heter idag KKG.

Fire NM-gull

På idrettslinjen var det etablert en kampsportlinje hvor forskjellige kampsporter ble mikset sammen. Det var ju jitsu, karate, kali sikaran og boksing. Dette ga gode resultater, siden alle utøverne sparret mot hverandre og en fikk utviklet mye god erfaring. Gunnar Bech og Hilde Nævestad var blant dem som trente oss i kampsport. Jeg trente da ni ganger i uken, og trente to timer på morgenen i skoletiden og halvannen time på klubben om kvelden.

Jeg klarte å vinne NM i karate to år på rad, i 2005 og 2006. I 2007 vant jeg NM i shorinryo som var våres stil art og året 2008 vant jeg nm shorinryo nm i alle klassene og fikk bestemannsprisen på stevnet.

Etter tre år på videregående bestemte jeg meg for å søke på hærens jegerkommando. Men på opptaket skadet jeg foten min da det var tre dager igjen av opptaket. Jeg fortsatte førstegangstjenesten på Rena i kampskvadronen. Det var ikke lett å trene karate i forsvaret og dette gjorde at jeg falt ut av rytmen. Jeg prøvde å komme tilbake til karaten da jeg var ferdig i militæret. Jeg følte meg ikke like sterk og var ganske stiv i musklene.

Ny kamsport

Jeg så litt på thaiboksing, og tenkte dette kunne være noe for meg. Utfordringen her er at det er fullkontakt og jeg måtte lære å fighte på nært hold. Jeg ble trent av forskjellige folk der inne og stilen min begynte å bli bedre og bedre. Jeg gikk min første kamp i 2008 og tapte den, detter gikk jeg en kamp i 2009 og vant den. I 2010 søkte jeg meg inn på politihøgskolen og gikk der frem til mars 2013. Det var ikke mye kampsport jeg fikk trene da. Jeg utviklet også kuldeastma, som endret mye av livet mitt som idrettsutøver. Det gjorde vondt å trene og det var vanskelig å få tilbake selvtilliten.

Videoen over er også fra trening inn mot helgas NM.

I januar 2014 kom jeg tilbake til klubben Oksa muay thai i Kristiansand og begynte å trene for fullt. Jeg ble kvitt kuldeastmaen, og 24 mai fikk jeg delta på Battle of the South og vant min kamp. 13 desember deltok jeg i Stavanger fight arena hvor det var B match og det endte med uavgjort. 17 januar i år deltok jeg i rising muay thai stars 4 B match, som jeg tapte på poeng. I denne kampen knekte jeg nesen og skadet begge beina mine.

NM-debutant

Helgens konkurranse blir mitt første NM i thaiboksing. Det er seks mann min klasse, -67 kilo. Forberedelsene har vært krevende, ettersom jeg har hatt en knekt nese og skader på skinnleggene. I begynnelsen trente jeg mest kondisjon etter hvert kunne jeg sparre forsiktig for å ikke på førekroppen mer skade. Nå ser jeg frem til NM og motivasjonen er på topp!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785