Går for gull med volleyballandslaget

Med full klaff kan vi gå hele veien i møtet med tøff nordeuropeisk motstand i NEVZA-turneringen.

Brukergenerert innhold

Jarand Ellingsen Roalkvam

Vi møter Danmark og Island i puljespillet. Island bør vi ha kontroll på, men Danmark blir tøffe å slå. Den andre puljen består av hjemmenasjonen England sammen med Færøyene og Sverige, her er Sverige favoritter til å vinne puljen.

Vinneren av puljene går til hver sin semifinale og 2. og 3. plassen i puljene møtes i kryssspill i kvartfinale. Det er tøffe kamper som venter oss, men mitt mål er at vi vinner finalen.

Vi har den siste perioden trent hardt mot NEVZA. Størstedelen av laget som reiser til England i neste uke tilbringer hverdagen sin på volleyballskolen ToppVolley Norge. Her trener vi to ganger daglig og får god kamptrening i Mizunoligaen, som er norsk eliteserie.

Jeg spiller diagonal og kant på klubb- og landslag. Foto: Privat.

Vi har allerede begynt å finne formtoppen etter vi slo Koll i en jevn hjemmekamp sist lørdag. Vi vant de to første settene med solid spill, for å så rakne helt i de to neste. Vi tok oss sammen i det siste og avgjørende settet og vant 15-11. Dette er en ekstremt verdifull erfaring å ha frem mot NEVZA, hvor det kommer til å bli flere jevne kamper.

I begynnelsen av neste uke starter den siste treningssamlingen før avreise til Kettering. Vi kommer til å bruke de siste dagene til å samspille laget og finne en god formtopp. Vi skal i tillegg til vanlig trening også spille treningskamp mot eliteserielaget Randaberg IL.

PS! Anton Ringøen fra Kristiansand Sandvolleyballklubb spiller opplegger på G19-landslaget.

PPS! Oda Stray Homme, Ane Askeland, Martine Kragholm, Renate Bjerland og Emilie Olimstad fra Kristiansand Sandvolleyballklubb er med i samme turnering som vi med det norske G19-kvinnelandslaget.

Jarand Roalkvam:

Født: 4. mars 1998

Høyde/vekt: 195 cm/90 kg (340 cm i spikereach)

Klubb: Asker Skiklubb, har Farsund IL som moderklubb. Har spilt en sesong med Randaberg ILs elitelag gjennom en overbyggningsavtale. Spiller seriespill nå for Toppvolley Norge i eliteserien.

Meritter: Gull i 1.divisjon, bronse i eliteserien. Seier i første runde i EM-kvalifisering i U20. Sølv i U21-NM sandvolleyball og sølv i NM for regionslag (ble også tatt ut på all-star laget i et NM for regionslag).