Høvåg-gutten slo igjennom med et brak i fjor på ettersommeren da han møtte verdens beste juniorer (under 18 år) i Polen og vant to gull individuelt i K1 200m og K1 500m samt to gull i K4 200m og K4 1000m sammen med de andre norske ungdommene.

I helga som var konkurrerte Hakeeem i et internasjonalt kajakkstevne i København med deltakere fra Danmark og Sverige og Irland sammen med de beste norske junior- og seniorpadlere.

Seks tideler bak bronse

Han tok selv initiativet til å padle i seniorklassen på distansene K1 200m og K1 500m og fikk anledning til dette av landslagsledelsen. Hakeem presterte å komme seg til A-finalen i K1 200m hvor han ble nr 7 med tiden 38.590 etter vinner Orion Pilo fra Maribor som hadde 36.910 og var 6/10 sek fra bronsen.

Hakeem sier at han trøblet like før målgang da han slengte frem kajakken litt for tidlig og tapte tid i mål. Hakeem var eneste norske padler i A-finalen, og nest beste norske, John Smedby fra OKK fikk 2-plass i B-finalen med 40,060 – altså 1.47 sek etter Hakeem.

På K1 500m var han like ved å komme til A-finalen, men han var svært fornøyd med 3-plass i B-finalen med tiden 1.51.560. Vinner av A-finalen Rene Paulsen fra Maribo , Danmark hadde 1.48.080, og han er regjerende verdensmester i øvelsen!

Tredje beste norske senior

Hakeem hadde bare to norske seniorer foran seg i denne øvelsen, Lars Magne Ulvang fra Tysvær ( nr 2 i A-finalen med 1.48.910 ) og Olav Hjemdal OKK (vinner av B-finalen på 1.49.910).

I juniorklassen (18 år og yngre) hvor Hakeem egentlig skulle ha padlet var vinnertidene til dansken Victor Gairy Aasmul henholdsvis 40,490 – 1,90 sek svakere enn Hakeems tid på K1 200m og 1.57,990 – 6.34 sek svakere enn Hakeem på K1 500m.

De beste norske juniorene forøvrig hadde 41,820 på K1 200m og 2.05.670 på K1 500m. Etter Hakeems løp i København nevnte juniorlandslagets trener Morten Ivarsen at hans resultater kan holde til deltakelse i World cup senior allerede i år, men at hans hovedmål skal være VM junior (18 år/yngre) i Hviterussland på ettersommeren.

Selv føler Hakeem at han ikke føler seg helt i toppform ennå og at han har troen på at han skal bedre seg utover i sesongen. Men han var svært fornøyd med årsdebuten i København denne helgen.