NM-sølv i cubansk salsa

Sammen med min mann, Eyner Reyes fra Nicaragua, deltok jeg i NM i cubansk salsa i Oslo, og vi vant sølv etter flere nervepirrende ekstrarunder.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Siril Reyes Aartun
Denne artikkelen er over tre år gammel

Vi har fått startnummer på ryggen, publikum sitter spente rundt scenen og dommerne er klare med poengskjemaer. Vi, som alltid har danset «bare for gøy», skal plutselig prestere i en nasjonal konkurranse. Men vi er enige om at det viktigste er å delta og formidle danseglede til publikum. NM i cubansk salsa er en offisiell konkurranse i regi av Norges Danseforbund, og vi var sju par som konkurrerte. Kriteriene det dømmes etter er blant annet vanskelighetsgrad, bruk av musikk og rytme, kjemi mellom danserne og utstråling.

Se video fra NM her:

https://vimeo.com/204919264

NM finale cubansk salsa from FVN on Vimeo.

Etter en presentasjonsrunde startet dømmingen. Planen var egentlig at det skulle være en kvalifiseringsrunde, en semifinale og en finale. Men dommerne klarte ikke helt å bestemme seg, så vi danset to kvalifiseringsrunder og to semifinaler. Vi var utrolig spente da de skulle lese opp finalistene, og jublet da vi var ett av tre par som ble ropt opp.

siril3

Vi danset solonummeret vårt og trodde at vi var ferdige, men dommerne gjorde det ekstra spennende og ville se alle tre finaleparene en siste gang samtidig på gulvet. Vi endte opp med sølv og 2.plass og det er vi veldig godt fornøyde med. Mitt hårete mål, finalerunde, var jo uansett nådd for lengst!

silje

Jeg startet å danse salsa i 2010, etter å ha blitt fullstendig hektet på latinomusikk- og dans mens jeg bodde i Lima, Peru. Etter hvert dro jeg til Nicaragua for å studere spansk og danse, og der traff jeg ham som i dag er min mann, Eyner Reyes. Vi delte den samme lidenskapen for cubansk salsa, og startet en danseskole sammen i hans hjemby, Leon. Etter to år måtte jeg flytte tilbake til Norge, og Eyner kom heldigvis etter. Vi bosatte oss i Kristiansand og har jevnlig holdt salsakurs, nå gjennom gruppa vår «Salsa La Familia».

salsa

Vi brenner for å formidle at dans ikke trenger å være perfekt for å være gøy. Alle kan ha glede av salsa, så lenge man tør å slippe seg litt løs. Salsamiljøet i Kristiansand er veldig inkluderende, og både nybegynnere og viderekommende blir tatt godt imot. Salsaen har gitt meg opplevelser og bekjentskaper som jeg aldri ville vært foruten, og NM-sølvet har gitt meg enda mer inspirasjon til å fortsette å spre danseglede.

I tillegg må jeg få skryte litt av Eyner. Etter bare tre år i Norge har han allerede blitt norgesmester i baseball med laget Kristiansand Suns, blitt tildelt pokalen for Norges beste batter, og nå har han også NM-sølv i salsa. Det kan være tøft å være ny i Norge, men Eyner har i hvert fall gjort sitt beste for å integreres og for å oppnå sine drømmer!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Dans