NMK Kvinesdal-finalister i helgas Sommercrossen, fra venstre: Jon Olav Hodne (2. plass), Markus Solberg (1. plass), Frode Kallhovd (4. plass) og Arnold Falkgjerdet (8. plass). Anne Beth Mål Arntzen

NMK Kvinesdal-sjåfører til topps

Tre NMK-Kvinesdal-sjåfører endte på pallen i helgas Sommercrossen på Rugslandsbanen.

BIRKENES: NMK Kvinesdal hadde ni sjåfører på startlisten lørdag formiddag. Søndag ettermiddag sto syv av disse i ulike finaler, og tre av dem spant seg altså helt opp til pallplassering.

Guttene tok heatseier etter heatseier, et par andreplasser og plasseringer nedover av ymse slag. Hodne rakk til og med å skifte gearkasse mellom fjerde- og femteomgang – hvorpå han kjørte inn nok en andreplass.

Etter innledende omganger stod tre av sjåførene støtt i A-finalen, den fjerde i B-finalen, med håp om opprykk til klubbkameratene. Det ble en tøff B-finale og Arnold Falkgjerdet kjørte inn som nummer tre, noe som resulterte i en 8. plass.

Motorsporten på sitt beste: Det skulle ikke stå på innsatsen når raketten til Jon Olav Hodne bare hadde tredje- og femtegear. Det ble reparasjon av gearkasse og Hodne fikk viktige poeng i femteomgang. Anne Beth Mål Arntzen

Til tross for snurringer, glatt banedekke og sørpeføre kom Kvinesdal-klubben best ut av den tøffe A-finalen. Kvindølen Markus Solberg ”sladda” over målstreken med honndølen Jon Olav Hodne like bak. Frode Kallhovd fikk seg en snurr og to, men klarte likevel å kjøre seg opp til en fjerdeplass.

Ut starten: Hanne Jobine Eriksen til venstre i ”Qvisten” (lånt for anledningen) kjørte flere heat sammen med klubbkollega Camilla Hunsbedt (bakerst til høyre). Anne Beth Mål Arntzen

Flere av juniorsjåførene våre var svært uheldige denne helgen. Det begynte allerede i første omgang da clutchen i escorten til Magnus Ekhom valgte å takke for seg. Dermed var løpet sluttkjørt for den ellers så driftige gylenningen. Ekhom endte på 21. plass. Honndølen Ingrid Hodne kjørte sterkt hele helgen men det holdt dessverre ikke til finalekjøring denne gangen, hun ble nummer 21 sammenlagt.

Markus Solberg tar en heatseier i femte omgang! Anne Beth Mål Arntzen

Kvinesdalsjentene Camilla Hunsbedt og Hanne Jobine Eriksen derimot – de fikk kjøre sammen i C-finalen. Hunsbedt endte på en 15. plass og Erikesen vant C-finalen og fikk kjøre litt B-finale. Det må også nevnes at bilen til Eriksen var noe redusert etter at femteomgangen brått endte i en jordvoll. Det så lenge lovende ut for Eriksen i B-finalen, likevel valgte bilen å sette kjepper i egne hjul – og takket for seg i siste runde. Det ble dermed en 10. plass på fjotlandsjenta.

En godt fornøyd Kjell Andre Knabenes! Anne Beth Mål Arntzen

Kjell Andre Knabenes tok seieren i crosskartklassen 125 ccm.


Se video fra Sommercrossen her:

Hard konkurranse på Hell: NMK Kvinesdal var også representert på Lånkebanen i helgen. Klassene vi representerte har EM-status og Per Magne Røyrås lå an til semifinale i klassen Touringcar, vel det var inntil han ble idømt fem ekstra sekunder, noe som resulterte i at tiden ikke lengre holdt, og 13. plassen var et faktum.

Se flere bilder fra Sommercrossen her

Klubbkollega Lars Christian Lote Rosland kjørte i klassen super 1600, han tok en heatseier i helgen men tidene holdt heller ikke her til semifinale. Totalt havnet Lote Rosland på 21. plass.