Daniel løp 4,2 mil i lugaren

Ultraløper Daniel Salvesen (48) fra Risør løp en maraton i åttetall inne på lugaren sin på 3x3 meter.

Publisert:

Det var inne i denne lugaren på Nordsjøen-riggen West Hercules at Daniel Salvesen tilbakela en maraton på fem timer, 17 minutter og 21 sekunder. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Tonje Paulsen Solem
    Magasinet Industri Energi

– Jeg var veldig desperat etter å få løpt en god langtur og hadde lengsel etter godfølelsen du får etter en lang treningsøkt, forteller Salvesen til Magasinet Industri Energi.

Koronarestriksjonene gjorde at treningsrommene var stengte, og lugaren på ni kvadratmeter var dermed eneste alternativ for maratonløp.

Salvesen er ansatt som ROV-pilot i Oceaneering og jobber til daglig på Deepsea Yantai. Selve «stuntet» fant sted på riggen West Hercules, hvor han gjorde en gjesteopptreden og jobbet inn såkalte hengetimer for at timetallet i årsverket skal bli riktig.

Saken ble først omtalt av kondis.no.

Se video:

Krevende å få trent

Før koronarestriksjonene pleide han å trene fem til seks ganger i uka mens han jobbet på rigg. Han er litt mer aktiv enn den gjennomsnittlige oljearbeideren og har egen løpecoach som forbereder ham til utvalgte løp hvert år.

Han er også småbarnsfar og har forpliktelser hjemme i Gjerstad i tillegg til jobben i Nordsjøen. Koronapandemien kom på toppen av det hele.

Foto: Privat

– Det har vært litt krise med tanke på trening, konkurranser, ambisjoner og helse. Jeg får ikke kontinuitet i løpingen når jeg er på jobb med stengte treningsrom. Det gjelder å være kreativ, og det er det som er utfordrende, forteller Salvesen.

Lugar-maratonen fant sted i forbindelse med at BMW Oslo Maraton arrangerte 17. Mairaton som en alternativ feiring av nasjonaldagen.

– Jeg ble inspirert av andre som løp lange virtuelle løp, og så en video av en kineser som løp en ultradistanse i sin egen stue, forteller Salvesen.

Han tilbakela distansen 42 195 meter på fem timer, 17 minutter og 21 sekunder. Han målte det med pulsklokka som igjen ble synkronisert opp mot sporingstjenesten Strava.

Mye oppmerksomhet

Flere aviser har intervjuet Salvesen om lugar-maratonen, og det har vært mange spørsmål fra kollegene.

– De trodde ikke helt på meg og trodde jeg bare spøkte. Hvordan det var mulig? Ble jeg svimmel? Hadde jeg slitt ut golvbelegget? Var det vondt?, sier Salvesen.

Risør-mannen ganske sjokkert over responsen og engasjementet.

– Det ble kåret av BMW Oslo Maraton til den mest kreative løypa. Jeg syns andre fortjente det mer enn meg. Men når det først ble meg, så syns jeg det var litt morsomt og inspirerende. Jeg håper at det inspirerer andre og viser at ingenting er umulig, sier han.

Han forteller at han løp i åttetall og snudde annenhver gang for ikke å bli svimmel.

– Etter halvveis fikk jeg det veldig tøft og var inne på tanken om å nøye meg med halvmaraton, men jeg vet av erfaring at det er bare hjernen som overreagerer. Jeg stoppet opp litt, tenkte litt og bare kjørte på, sier Salvesen.

Han liker å løpe, men han anbefaler også løpingen som medisin mot «gammelmannsvondter».

– Nå som jeg også nærmer meg 50, har løpingen gitt meg mindre plager med stive rygg, nakke og skulder. Å være i fysisk og mentalt god form, tar bort stress og gir meg god nattesøvn, sier han.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Maraton
  2. Risør
  3. Løping