Den skal tidlig krøkes.... Det er ingen nedre aldersgrense for å prøve seg i golf. Alf Skagestad

Stor golfinteresse i Mandal

Mandal Golfklubb opplever fin rekruttering, og har snart 500 medlemmer.

Alf Skagestad
Mandal Golfklubb

MANDAL: Siden november 2018 har klubben fått 80 nye medlemmer, og de kan som de øvrige medlemmene nyte godt av Norges sørligste 9-hullsbane i et variert og utfordrende terreng langs Skogsfjorden og oppover.

I år har det vært meget god oppslutning på Veien til golf-kursene (VTG-kurs) som klubben har arrangert, og grunnet pågangen er det allerede holdt et ekstra kurs like før sommeren for å dekke etterspørselen.

Medlemmene kommer fra de fleste alderstrinn, men vi ser en gledelig vekst i den yngre rekken. Det er i år blitt et fantastisk miljø blant de helt yngste, og i tillegg har dette dratt med seg en foreldregruppe som har funnet interessen for golf. Det er veldig artig å se at golf nå ser ut som det kan bli en ny «greie», der familie eller vennegrupper starter for å gjøre idrettsaktiviteter sammen.

Alf Skagestad

Klubben har foruten et aktivt juniormiljø, også en bred satsing på seniorgolf og damegolf. Begge disse gruppene har aktive deltakere som ukentlig samles og konkurrerer på banen.

Alf Skagestad

Seniorgruppa (for de over 50) har stor aktivitet med daglige selskapsrunder i et humørfylt miljø der latteren sitter løst blant golferne. I tillegg har seniorgruppa ofte turer utenlands (f.eks. Danmark, Spania o.l.) der større grupper reiser sammen og koser seg med golf og sosialt samvær.

MGK har også aktive seniorgolfere som er med i nasjonale turneringer og gjør seg bemerket. Det er alltid glade og initiativrike seniorer på banene og rundt klubbhuset som skaper en fin atmosfære. Seniorgruppa har vist seg å være meget gode på å ivareta de nye medlemmene med å inkludere dem i miljøet slik at de føler seg sett og velkomne.

Alf Skagestad

Det er også en damegruppe i klubben som er meget aktive, og de har egen damedag på golfbanen der de avholder turnering på ettermiddagen. I tillegg til dette er de også mye rundt om på naboklubbene (Bjaavann, Grimstad og Kristiansand) der de spiller turneringer og har sosiale samlinger. Et meget hyggelig miljø der de har god fokus på det inkluderende sosiale rundt golfen.

Alf Skagestad

Klubben har en håndfull gode spillere som deltar på nasjonalt nivå i lag-NM i golf (i 2. divisjon), og det er moro at lille Mandal kan skilte med slike gode utøvere. Også på seniornivå har vi markert oss de seinere år.

Alf Skagestad

Mandal golfklubb består av en 9-hulls bane i kupert skogsterreng på vestsiden av Mandal (ved Valle gård på Skjebstad). Klubben har også en driving range og et helt nytt nærspillsområde (treningsfelt) som er åpen for bruk for hvem som helst. Dette nærspillsområdet er det mange av naboklubbene som er misunnelig på.

Klubbhuset inneholder garderober, kafé og litt salg av de viktigste golf-rekvisita (baller, hansker o.l.).

Alf Skagestad

I tillegg har MGK også en golfsimulator i klubbhuset som er flittig i bruk i vinterhalvåret. Det foregår organisert juniortrening der da, samt at mange lokale golfere spiller sammen for å opprettholde den gode golfsvingen til gresset på utsiden er grønt og mulig for ordinær golf.

Alf Skagestad