Troll Svenn gjorde spådommene til skamme

Da Troll Svenns faste rytter Helene Kolle måtte melde avbud til løpsdagen på Momarken tirsdag, ble trener Kjell Løvdal svært betenkt. Montékongen gjorde imidlertid spådommene til skamme.

Publisert:

Nina Stene (29) hadde bare ridd to løp i 2020, men løste rytteroppgaven på Troll Svenn på ypperlig vis på Momarken tirsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

INDRE ØSTFOLD: Åtte år gamle Troll Svenn har gjennom hele karrieren vært en spesiell herremann, med både egenheter og nykker som har stukket kjepper i hjulene i løpsbanen. For trener Kjell Løvdals del har det vært en stor trygghet i å kunne stole på én fast rytter, og kometen Helene Kolle (21) har vist seg å takle Troll Svenn på ypperlig vis.

Mindre merittert rytter

Med dette som bakteppe var det en svært skeptisk Løvdal som reiste til Momarken tirsdag kveld for å starte Troll Svenn i et montéløp. Dagen før kom nemlig beskjeden om at Kolle måtte melde avbud, og sørlandstreneren var veldig skeptisk i forhåndsintervjuene til løpet. Løsningen ble å hente inn den litt mindre meritterte Nina Stene (29) som rytter for montékongen fra Vegårshei, en rytter som før tirsdag kun hadde ridd to løp i 2020.

Enorm avslutning

Troll Svenn og Stene gjorde imidlertid spådommene til skamme, og til tross for at ekvipasjen hadde 50 meter å hente på lederhestene nedover den siste langsiden, var de likevel først i god tid før mållinjen ble passert.

– Jeg synes det var langt fram på siste langside. Troll Svenn liker ikke bløt bane, men han likte det tydeligvis bedre enn de andre i dag. Hun klarte seg bra, Nina, roste Kjell Løvdal etter løpet.

– Ble litt paff

Rytteren selv var usikker på om hun i det hele tatt kunne ri Troll Svenn da forespørselen kom.

– Jeg fikk melding på mandag om jeg hadde mulighet til å stille opp som rytter, men var da usikker på om jeg måtte på kurs med jobben. Man blir jo litt paff når man får spørsmål om å ri en så bra hest, men det er veldig, veldig artig når man får tilliten. Jeg hadde alt å tape, men det gikk veien, sa Nina Stene med et stort seierssmil.

Vinnertida ble 1.27,8/2200 meter, og triumfen var Troll Svenns 38. i karrierens 80. start.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Kjell Løvdal