Kongepokal til kristiansander

Kristiansanderen Petter Brunvatne (18) stakk av med både gull i street-konkurransen og kongepokal i helgas skateboard-NM.

Publisert:

Petter Brunvatne ble lørdag den første som har mottatt en kongepokal i skateboard. Foto: Sebastian Bjørkvik

Brukergenerert innhold

  • Matias Fosso Kristiansen
    Brettforbundet

STAVANGER: – Det å vinne både street og kongepokalen føles helt fantastisk. Dette er mitt første NM-gull, så nå er jeg en ekstra glad gutt, sa Brunvatne etter lørdagens triumf.

Han er med dette den første til å motta en kongepokal i skateboard. Pokalen gis til den som utmerker seg på tvers av de forskjellige konkurransene.

– At jeg vant i dag, gir meg jo mye motivasjon. Jeg får lyst til å bare gjøre enda mer, dra på flere konkurranser og prestere, understreker han.

Petter Brunvatne (i midten) og lagkamerat Jonas Carlsson som sølvvinner i street til venstre. Foto: Sebastian Bjørkvik

Street var en av tre grener i norgesmesterskapet i Stavanger, som arrangeres av Brettforbundet, DNB og Norsk Tipping. I street konkurrerer man på elementer som man finner i byen, som trapper, avsatser og gelender. I fredagens Bowl-konkurranse endte Brunvatne på 4. plass.

Petter Brunvatne in action. Foto: Sebastian Bjørkvik

I jenteklassen var det igjen Tonje Pedersen som tok gullet i både street og bowl. Tjuefireåringen har hatt en svært god sesong og tok nylig bronse i EM. I fredagens bowl-konkurransen var det Karsten Kleppan som stakk av med seieren blant guttene.

Malene Svanaasen med sine tre NM-gull. Foto: Stine Kristiansen Borden

Flere utøvere fra Kristiansand Skateklubb har hevdet seg meget godt i NM. Jonas Carlsson ble nummer to i street-konkurransen bak Brunvatne og Simen Hægeland ble her nummer sju. Fredrik Tangerud stakk av med prisen for beste trick. I kvinnenes juniorklasse vant Malene Svanaasen, også hun fra Kristiansand Skateklubb, hele tre gull - i bowl, street og Game Of Skate.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Skateboarding
  2. Kristiansand Skateklubb