Gull og bronse til Agder Motorsport

Mathias Bjerva og Conrad Bergheim Hansen fra gokartklubben Agder Motorsport kjørte inn til gull- og bronsemedalje i den årlige julecupen på Villkatt Gokarting.

Publisert: Publisert:

Markus Skomedal (fra venstre), Mathias Bjerva og Conrad Bergheim Hansen på seierspallen i Villkatt Julecup. Foto: Lasse Dønnestad Hansen

Brukergenerert innhold

  • Agder Motorsport

Det lå an til å kunne bli en superspennende finale i årets julecup i innendørs gokart for barn torsdag kveld. Villkatt Gokarting i kjelleren på Sørlandssenteret i Kristiansand inviterer hver desember de 15 raskeste gokartførerne igjennom året til en gratis cup. Åtte kjappe førere møtte opp til duell.

Det ble kjørt to innledende runder og en finale. I de innledende rundene var det den raskeste rundetida som var tellende, mens det i finalen var raskeste gjennomsnittsrundetid som var utslagsgivende.

– Det var litt glatt de første rundene. Dekkene var litt kalde, og trengte noen runder på å varme seg opp for å få skikkelig feste, forteller Conrad Bergheim Hansen (12).

Foto: Lasse Dønnestad Hansen

Conrad har kjørt gokart i fire år. Har deltatt i NM/norgescup, og syns det er veldig gøy å gjøre gokart. Mathias Bjerva er 11 år, og er et av de virkelige store talentene innen gokart på Sørlandet. Også han har kjørt gokart siden han var sju år. Han har en fantastisk track record, med 2. plass i NMK Sommercup og seier i Junior Kart Tour i 2018 som de mest prestisjefylte. Begge førere gleder seg til sesongstart i april 2020.

På Villkatt var det lite noen kunne gjøre med Mathias Bjerva. Conrad Bergheim Hansen kom inn på en 2. plass etter første innledende runde, men ble slått at Markus Skomedal med noen ganske få hundredeler i andre innledende runde.

Markus Skomedal har framtidsutsiktene klare med en karriere innen bilcross.

I finalen skulle det kjøres fire runder, der gjennomsnittstida var tellende for resultatet. Det var et tett felt som ble sluppet av gårde da de grønne lysene kom på. Det ble litt knuffing i feltet, men det var utrolig moro, sier Conrad.

Mathias Bjerva var igjen uslåelig, Markus Skomedal kjørte smart, og knep andreplassen foran Conrad Bergheim Hansen.

Både Conrad og Mathias gleder seg veldig til sesongstart på Vamoen gokartbane i Finsland. Begge skal kjøre i mini-klassen i 2020, med 60 ccm motorer på gokarter som oppnår en hastighet på rundt 90 km/t. Conrad skal i tillegg kjøre noen få løp i JrROK 125cc.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Motorsport
  2. Agder Motorsport