Markerte historisk samarbeid

Det historiske samarbeidet mellom Gimletroll og Donn på kvinnesiden ble behørig markert da spillerne ble fotografert med splitter nye drakter denne uka.

Publisert: Publisert:

Kristiansands beste fotballag på kvinnesiden, Gimletroll og Donn, bestemte seg i vinter for å forene kreftene i førstnevnte klubb. Denne uka ble de nye draktene lansert; fargene til Gimletroll kombinert med stripene til Donn. Her er et knippe blide jenter etter at den offisielle klubbfotograferingen var unnagjort på Kristiansand stadion. Bak fra venstre: Raphaele Ravndal, Emma Sannæs Kristiansen, Julie Østrem og Muniya Halvåg. Foran fra venstre: Elsa Slåtto, Marte Lønn Foss, Anne Lene Lindeland og Line Sannæs Kristiansen. Bak går Emma Øvland Rygg og rydder opp. Foto: IK Gimletroll

Brukergenerert innhold

  • Mads Ljosland
    Trener Gimletrolls damelag
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Trøyene er et symbol på samarbeidet klubbene inngikk i slutten av januar. Gimletrolls farger komplementeres av Donns vertikale striper.

Samtidig er det avgjort at klubben skal trene og spille sine 2. divisjonskamper på hovedmatta på Kristiansand stadion. Dette er også en måte å markere at den nye satsingen ønsker å profilere seg som hele Kristiansands lag, og ikke bare en bydelsklubb.

Spesiell økt

Tirsdag møtte spillerne til ei litt spesiell økt på Stadion, der jentene poserte for klubbfotograf Ole Martin Haukedal i de nye draktene. Tid til mat og drikke ble det også, men fotballene ble liggende i utstyrsrommet denne gangen.

Klubbfotograf Ole Martin Haukedal fikk brukt kamerautstyret flittig tirsdag. Foto: IK Gimletroll

Bakgrunnen for at klubbene inngikk samarbeid i vinter er enkel. Våre ambisjoner er høyere enn det vi tror noen av klubbene kunne innfridd på egen hånd, og ved å slå sammen kreftene har vi i hvert fall skaffet oss et utgangspunkt som er bedre enn det vi ellers ville hatt. Om det er nok, vil jo vise seg med tiden.

Det er selvsagt utfordringer knyttet til å slå sammen to spillergrupper, der de fleste har ambisjoner om å spille på A-laget. Vi har et trettitalls spillere som skal kjempe om plassene, og de har naturligvis en mye vanskeligere konkurransesituasjon nå enn før sammenslåingen. For noen har det vært tøft å omstille seg, men jeg tror og håper at alle vil mene dette på sikt er til det beste både for dem og kvinnefotballen i Kristiansand generelt.

Det ble selvsagt også tatt portrettbilder av jentene, som pliktskyldigst stilte seg i kø mens lagvenninnene ble fotografert. Foto: IK Gimletroll

Snart NM-kamp

For å få til en satsing var dette helt nødvendig etter vår oppfatning, og vi vet at mange heier på oss, også langt utenfor bygrensa.

2. divisjonslaget spiller sin første seriekamp 28. april. Da er Urædd motstander i Porsgrunn. Men allerede 2. påskedag får vi testet oss skikkelig i 1. NM-runde mot Bryne, som var en hårsbredd fra opprykk til 1. divisjon i høst.

Miriam Reinhardsen (t.v.) er en av 18 spillere som meldte overgang fra Donn til Gimletroll i vinter. I stedet for å være konkurrent med Martine Mæhle er de nå lagvenninner. Foto: IK Gimletroll

Her markerer de overgangen med en liten seanse på Kristiansand stadion, hvor 2. divisjonslaget skal spille hjemmekampene sine i år. Foto: IK Gimletroll

Trøyebyttet er i boks. Foto: IK Gimletroll

Selv om laget naturlig nok har variert i prestasjonene i treningskampene, stiller vi helt klart et mer slagkraftig mannskap i år enn både Gimletroll og Donn gjorde i fjorårets 2. divisjon. I tillegg har vi en arena for rekruttene som er langt bedre enn den noen av klubbene har kunnet tilby på svært lenge. Skal vi klare å utvikle spillere og ta nye steg sportslig, er dette noe vi er nødt til å lykkes med.

Spennende hospitanter fra junioravdelingen kompletterer et nåbilde som gjør meg optimistisk med tanke på fortsettelsen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. IK Gimletroll
  3. FK Donn