VM-klare Mads Marum tar nye steg

Mads Marum, som snart skal spille i junior-VM, har tatt steget fra å være et stort talent til å være en støttespiller på KBKs seniorlag.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Mads spiller ikke som en junior lenger. Han nådde semifinalen i seniorranking i september og er blant de beste i Norge også i doublene på seniornivå, sier klubbens trener Rik Hermans (22).

I helgen spiller KBK sine første kamper i eliteserien.

– Mads har etablert seg som en av de bedre seniorene, og så spørs det da om han klarer å ta de siste stegene til å vinne semifinaler. Vi får vite litt mer allerede i helgen, understreker Hermans.

Men KBK får det tøft. Bergen, Moss og Sandefjord stiller sterkere enn på mange år, så Marum og co. skal være på sitt aller beste for å komme gjennom som ledende klubb. I tillegg har Frogner mønstret sine Danmark-baserte spillere og fått kanskje det beste laget i år.

KBK er i ferd med å forynge laget. Jim Ronny Andersen, Øystein Larsen og Helene Abusdal utgjør fremdeles en seniorbasis, men så kommer de unge spillerne for fullt. Marlene Wåland (19), Thea Johansen (ny fra Sandefjord) og U17- spillerne Emma Wåland og Jonas Østhassel er i troppen. De to sistnevnte er imidlertid skadet.

– Vi får se hvordan laget blir, sier hollandske Rik Hermans, som selv er en viktig brikke på laget.

– Vi tåler ikke flere skader, og Mads har en spesiell grunn til å komme seg frisk ut av helgen og sin forkjølelse. Han drar mandag morgen til VM for junior i Bilbao, et høydepunkt denne sesongen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb