KIF rykker ned etter skjebnekamp

Ett poeng mot Haslum hadde vært nok til å berge plassen i 1. divisjon, men KIF maktet ikke å løfte seg da det gjaldt som mest.

Publisert:

NEEEI!: Et bilde sier mer enn tusen ord. KIF-trener Svenn-Erik Medhus (i midten) klarte ikke skjule skuffelsen da søndagens seriekamp i Gimlehallen gikk mot slutten. KIF tapte 25–31 for Haslum. Foto: Finn Sverre Lislevand

Brukergenerert innhold

KRISTIANSAND: Med uavgjort i siste seriekamp ville Kristiansand-herrene fortsatt vært i norsk topphåndball. I stedet ble det 25-31-tap mot Haslum IL på hjemmebane søndag, og KIF må de ta den tunge veien ned i 2. divisjon.


Slik er fasiten etter en sesong preget av skader, turbulens og resultater som uteble. I snuoperasjonen på tampen av sesongen lå en kime til håp om at det skulle holde til slutt. Det gjorde det ikke. Ett fattig poeng skilte.

Hadde alt å vinne

Men det begynte så bra i Gimlehallen, som var stinn brakke for anledningen. Spesielt med Aleksander Halkjelsvik Aabel i kanonform. Strekspilleren sørget for kampens første mål, og det neste, før Haslum klarte å svare.

TOPPHÅNDBALL-EXIT: Med uavgjort mot Haslum søndag 25. mars ville KIF vært videre i 1. divisjon. Men det ble seksmålstap (25-31) i en kamp der Aleksander Halkjelsvik Aabel stod frem og tok ansvar. Foto: Finn Sverre Lislevand

Så kom nok en Aabel-scoring før Haslums treffsikre bakspiller Oscar Lysgård utlignet på 3-3, og tok Haslum opp i ledelsen på 3-4 etter snaue ni minutters spill. Det var en ledelse som skulle vise seg å bare øke utover i kampen. Men frem til ti minutter gjensto av 1. omgang, og med KIFs første timeout, skilte «kun» to mål, 6-8, i favør gjestene fra Bærum.

FULLT HUS: Mange hadde funnet veien til Gimlehallen for å få med seg KIFs skjebnekamp. Foto: Finn Sverre Lislevand

Selv om KIF fortsatte å score, scoret Haslum flere og hadde til pause opparbeidet seg en femmålsluke, 9-14.

NEST FLEST: Øyvind Frigstad var med sine syv scoringer den med flest scoringer etter Aleksander Halkjelsvik Aabels ti mål. Det stemte ikke helt i 1. omgang for høyrebacken som scoret seks av målene i 2. omgang. Foto: Finn Sverre Lislevand

KOMPROMISLØS: KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen er hardtarbeidende på strek og i forsvar. Han sto for 2. omgangens første scoring. Foto: Finn Sverre Lislevand


KIF-kaptein Erlend Årstein Hansen åpnet 2. omgang med redusering, 10-14. Men så fulgte en trippelscoring av Haslum på under ett minutt. Mørket var i ferd med å senke seg over Gimlehallen, da høyreback Øyvind Frigstad tente en gnist av håp med KIFs tre neste nettkjenninger. Men det var fortsatt langt frem, 13-18. Midtveis i omgangen kom Markus Nilsen inn for Simen Neset i mål.

Haslums toppscorer Lysgård fant igjen veien til nettmaskene, før Bendik Holstad scoret fra høyrekant og Kristian Nordvik Thyssen sørget for 17-22. Men så fulgte en lynrask dobbeltscoring av samme Lysgård, før KIFs toppscorer Halkjelsvik Aabel gjorde 18-24. Snaue ti minutter igjen å spille var drømmen om 1. divisjonsspill for alvor i ferd med å briste. Frigstad fikk æren av å sette sitt syvende mål og kampens siste. Sluttresultat: 25-31-tap. Nedrykk var et faktum.

Det er heller ingen trøst at søndagens motstander, Haslum, også rykker ned, siden Follo banket Lillestrøm og kom over nedrykksstreken. Også Haugaland blir å finne på nivå tre. I andre enden av tabellen rykker Runar Sandefjord og Nærbø opp i eliteserien, mens St. Hallvard må ut i kvalik.


- Veldig skuffet

- Vi er et slagent trenerteam, men som har hatt det utrolig gøy den siste tiden. Vi har fightet og gutta har lagt ned mye arbeid og klart å omstille seg. Men vi treffer ikke helt i dag, forteller en skuffet og sliten Svenn-Erik Medhus.

Sammen med Preben Nilsen og Vegard Kalstad overtok han treneransvaret etter Tihomir Baltić tidligere i vinter.

LITE UTTELLING: Det ble med bare ett mål mot Haslum for Sebastian Schultz Hansen, som etter endt sesong kom på 10. plass på landets toppscorer-liste i 1. divisjon, med 112 mål og et snitt på 6,2 mål per kamp. Simen Holand Pettersen fra Sandefjord Håndball topper lista med 179 mål (snitt 8,5), etterfulgt av Miguel Pereira fra Viking TIF med 167 mål (snitt 8,0) og Nærbøs Steffen Stormo Stegavik med 141 mål (snitt 6,4). Foto: Finn Sverre Lislevand


Den tidligere landslagskeeperen og ØIF-målvakten mener Haslum lyktes i sin strategi med å få KIF ut av rytme, trekke ned tempoet og fikk lov til å spille lange angrep «på en dag der ikke alt stemte». Etter kampen var han helt tom.

STUNDENS ALVOR: Nestleder i KIF Håndball John Nilsen (t.v.) og styreleder Svein Erik Jensen hadde nok ønsket seg et annet utfall av kampen KIF-Haslum. Nå må det legges en ny slagplan for at oppholdet i 2. divisjon skal bli så kort som mulig. Foto: Finn Sverre Lislevand


- Vi har ikke sett for oss noe annet alternativ enn å bli i 1. divisjon. Nå føles det som om korthuset har falt sammen for både oss trener og spillere.


Styreleder i KIF Håndball, Svein Erik Jensen, har allerede innstilt seg på en ny hverdag.

I SVEVET: Venstrehendte Bendik Holstad kunne notere seg for to mål fra høyrekant. Foto: Finn Sverre Lislevand


- Nå må vi brette opp ermene og ta 2. divisjon med de spillerne som er med videre og nye som kan komme til. Det er som det er. Vi har et langsiktig perspektiv og det er utrolig trist for den satsingen vi skulle ha. Men vi gir ikke opp, vi får bygge sten på sten, sier han.


Toppscorere banens beste

Aleksander Halkjelsvik Aabel og Oscar Lysgård dominerte kampen for hvert sitt lag. KIFs råsterke strekspiller traff på 10 av sine 12 forsøk, mens Haslums bakspiller scoret på ni av 11. Begge ble kåret til banens beste.

LEVERTE: KIFs Aleksander Halkjelsvik Aabel ble sammen med Haslums Oscar Lysgård kåret til banens beste. Foto: Finn Sverre Lislevand


Selv med Haslums forsprang etter 1. omgang, var Halkjelsvik Aabel overbevist om at de ville klare å dra det nødvendige poenget i land.

KJEMPET INNBITT: Sindre Rosseland Sørli er en dreven bakspiller som ikke gir seg så lett. Foto: Finn Sverre Lislevand


- Men så gjør vi ikke som avtalt i 2. omgang. Vi blir litt heite i toppen og gjør tekniske feil. Det straffer seg mot et lag som Haslum. Vi vet at vi er gode nok til å slå dem, derfor er det kjedelig at vi ikke får ut hele potensialet, sier han og fortsetter:

GODE VALG: Kristian Norvik Thyssen tok grep da han først kom innpå banen. Bakspilleren kunne også notere seg for to scoringer mot slutten av 2. omgang. Foto: Finn Sverre Lislevand


- Det er litt tungt akkurat nå. Men etter påskeferien skal vi ha børstet av oss skuffelsen og jobbe mot 1. divisjon. Det er der vi har ambisjoner om å være - og eliten på sikt. Det hadde vært gøy å få KIF tilbake til storhetstiden.

SÅ VAR DET SLUTT: Lagbildet av KIF Håndballs A-lag fra begynnelsen av sesongen. Foran f.v.: Johannes Jåsund, Eric Nicolay Jensen, Adin Sehovic, Markus Nilsen, Simen Neset, Jesper Brekke Hansen og Bendik Holstad. Midten f.v.: Stian Nygaard Michaelsen, Kristian Malerød Larsen, Christoffer Ryder Lislevand, Øyvind Frigstad, Sindre Rosseland Sørli, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Tihomir Baltić. Bak f.v.: Erlend Årstein Hansen, William Fiala Gjermundnes, Simen Gården Aanjesen, Mathias Christiansen, Kristian Nordvik Thyssen, Sebastian Schultz Hansen og Erik Sørensen. Foto: Finn Sverre Lislevand

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785