Suste inn til sølvplass på Momarken

Jeg er svært godt fornøyd med andreplass i første NM-runde. Dette er den beste plasseringen min i rallycross hittil.

Publisert: Publisert:

Sivert Svardal (18) fra NMK Konsmo ledet en stund finalen, og endte på en knallsterk andreplass i helgas åpningsrunde i årets NM i rallycross. Foto: Arrangørfoto (arkiv fra EM-runden i Belgia tidligere i mai)

Brukergenerert innhold

  • Sivert Svardal
Denne artikkelen er over to år gammel

Vi reiste til Momarken veldig spente på hvordan helga skulle bli. Etter en meget god sesongåpning i Belgia kun to uker tidligere håpet vi å fortsette med like god kjøring.

Jeg hadde aldri kjørt bakhjulstrekk på denne banen tidligere, men viste allerede på treningen lørdags morgen at jeg kan henge med i toppen. Målet var å komme i A-finalen, men vi visste at det ville bli en hard kamp om å klare dette.

I de innledende omgangene stemte alt veldig bra og jeg kjempet om topplasseringer hele tiden. Den beste omgangen min var i 2. omgang da jeg satte en 2. beste tid, kun åtte hundredeler bak den beste omgangstiden.

Foto: Privat

Etter de innledende omgangene sto jeg med 2., 3. og 5. tid, dette ga meg 4. valg i A-finalen. Allerede da var vi svært fornøyde med helga, men nå visste vi det skulle kjempes om de øverste plasseringene. Pallen var nå målet.

I finalen fikk jeg en kjempegod start og kom ut først av første sving. Jeg ledet finalen helt til jeg skulle ut i alternativsporet i siste runde. Da jeg kom ut av alternativsporet, kom jeg ut som nummer to rett bak lederen, og sikret meg denne plasseringen i mål.

Jeg ligger nå på tredjeplass i NM, og jeg skal kjempe så hardt jeg kan for å beholde denne plasseringen.

Neste løp blir om to uker igjen. Da skal jeg til Lånke i Trøndelag for å kjøre 2. EM-runde.

Tusen takk til alle som gjør det mulig for meg å holde på med det jeg liker aller best. Jeg setter pris på alle som er rundt meg og støtter meg!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Rallycross
  2. Blogg
  3. Sivert Svardal