Med en kvalikplass innen rekkevidde, hadde gjestene fra Sandefjord langt mer å spille for enn sørlendingene. Men selv om gjestene åpnet med kampens første scoring, ble det fort klart at det var KIF-herrene som hadde invitert til lørdagsfest i Gimlehallen.

Ut i hundre

Etter åtte minutter hadde hjemmelaget skaffet seg en tremålsluke. Da vestfoldingene fikk summet seg, knappet de ned til 4-3. Men KIF var i slaget og viste flere ganger håndballfaglig håndarbeid av høy kvalitet. Som assist fra Sindre Rosseland Sørli inn til Erlend Årstein Hansen på strek, som tråklet seg forbi Runar-forsvaret og sørget for ett av sine tre mål i omgangen.

I SCORINGSMODUS: Erlend Årstein Hansen var KIFs toppscorer med fem mål. Kristian Nordvik Thyssen i bakgrunnen. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Og mer finsøm skulle det bli med blant annet et nydelig kantskudd fra venstrehendte Bendik Holstad, der ballen smyger seg mellom keeper og stang med millimeterpresisjon.

AKTIV: Mathias Christiansen var høyt og lavt i kampen mot tidligere lagkamerater i Runar Sandefjord. Kristian Nordvik Thyssen og Bendik Holstad på henholdsvis venstre og høyre flanke. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Vertene fortsatte å vise styrke gjennom hele omgangen og Mathias Christiansen sørget for at det stod 11-9 til hvilen.

Den besværlige 2. omgangen

Men 2. omgang har ikke vært KIFs sterke side denne sesongen. Det kan virke som at fysikken holder mål, men at det skorter på rutine og selvtillit i sluttfasen. Litt «den følelsen» ble det også på lørdag.

RUTINE: Vegard Kalstad representerer rutine og oversikt, men var bare «sånn passe fornøyd» med uavgjort mot Runar Sandefjord. – Vi går jo alltid for å vinne, sa KIF-veteranen etter kampen. Sebastian Schultz Hansen til venstre, Aleksander Halkjelsvik Aabel til høyre. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Etter hvilen startet gjestene langt mer offensivt, og scoret etter ett minutt. Men Erlend Årstein Hansen var fortsatt i farta, og fulgte opp med nytt KIF-mål. Fire minutter ut i omgangen fikk Kristian Nordvik Thyssen marsjordre etter å ha lagt en Runar-spiller i bakken. Bortelaget utnyttet undertallsperioden ved å utligne til 13-13. Bendik Holstads skruball gikk ikke inn og to minutter senere var gjestene i ledelsen.

KRIGEREN: Sesongens nykommer fra partnerklubben Randesund, Kristian Nordvik Thyssen, har fått mye spilletid. I kampen mot Runar Sandefjord ble det to nettkjenninger. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Ti minutter ut i omgangen ledet Runar med tre mål, men da hadde KIF-veteran Vegard Kalstad kommet innpå. Da Runar midtveis fikk en utvisning, sørget samme Kalstad for at kristiansanderne kun var ett mål bak, 17-18. To minutter senere var de à jour på 19-19, enn så lenge.

Spennende sluttminutter

Da tre minutter gjenstod, var det fortsatt uavgjort, nå 21-21. Et underarmsskudd fra Vegard Kalstad førte KIF igjen i tet. Ett minutt senere fikk Christoffer Ryder Lislevand, lynvingen på høyrekant, en høyst ubeleilig utvisning. Runar utlignet fra 7-metersmerket og resultattavla viste 22-22.

GOD SPENST: Høyrekant Christoffer Ryder Lislevand kommer fra KIFs partnerklubb Randesund. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Så skjedde det mye: Mathias Christiansens skudd traff blokka og Runar kontret, men til motstanderlagets store frustrasjon stengte Adin Sehovic KIF-buret. Da var det kun ti sekunder igjen. I det siste angrepet hadde KIF-herrene en gyllen mulighet til å avgjøre, men ubesluttsomhet spolerte sjansen.

TANGO FOR TO: Eller kanskje er det gresk zorba? Det ser unektelig hyggelig ut når KIFs Sebastian Schultz Hansen holder rundt André Christiansen i Runar Sandefjord, men sannheten er at det kan gå temmelig hardt for seg i herrehåndball. Aleksander Halkjelsvik Aabel til venstre for «danseløvene». Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Ny giv

– Mye bra, men det glipper litt i enkelte faser. Adin Sehovic i mål viser rutine. Det tas for raske avslutninger, de må kunne utnytte lengre angrep, oppsummerte Svenn Erik Medhus.

Den tidligere ØIF Arendal-spilleren og landslagskeeperen er en av krumtappene i nytt sportslig utvalg i KIF Håndball.

NY I SPORTSLIG UTVALG: Svenn Erik Medhus skal bidra med bred håndballkompetanse i KIFs sportslige utvalg. Amalie (4) og Leander (2) er vant med å være med pappa på kamp. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Og fortsetter:

– Dette er en stamme verdt å bygge videre på. Vi håper også å hente inn et par nye spillere med rutine som kan løfte laget neste sesong.

NY STYRELEDER: Sammen med sin kone Merethe Skonhoft Jensen, var Svein Erik Jensen på sin første KIF-kamp lørdag etter å ha blitt valgt til styreleder i KIF Håndball. Og han likte det han så. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Også nyvalgt styreleder i KIF Håndball, Svein Erik Jensen, lot seg sjarmere.

– Laget har et veldig potensial, men har vært plaget av mye skader. Jeg synes Tihomir Baltić (KIF-trener, red. anm.) har fått mye ut av dette laget. Også er det gøy med debutanter, sa han.

Trengte de to poengene

For Runar Sandefjord, som snuser på kvalikplass, er hvert poeng gull verdt.

– Vi starter dårlig og kommer ikke i gang før ut i 2. omgang. Men det er ikke lett å vinne kamper mot et så godt lag som KIF, sukket Runar Sandefjords høyrekant, Herman Gjekstad, kåret til lagets beste.

BANENS BESTE: Mathias Christiansen (t.v.) fra KIF og Herman Gjekstad fra Runar Sandefjord ble kåret til banens beste. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Også i KIF-leiren var det en viss misnøye å spore.

– Vi er gode i første, men dårlige i andre periode, da slipper vi Runar inn i kampen, sa Mathias Christiansen, KIFs bakspiller og bestemann.

Som Christiansen, har også Erlend Årstein Hansen en fortid i Runar.

– Det er en kamp med bismak, selv om det er bra med uavgjort mot et bra lag som Runar, var vi for åpne i forsvar i begynnelsen av 2. omgang. Vi må forbedre bunnivået vårt for å være med helt oppe i toppen, sa KIFs toppscorer med fem mål.

STENGTE BURET: Adin Sehovic hadde mange gode redninger i KIF-målet. Johannes Jåsund (draktnummer 21) foran. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Skuffet Runar-trener

– I 1. omgang leder KIF, men vi begynner bra i 2. omgang. Men vi har for mange bom og begynner å tvile på å skyte. KIF er et krevende lag å spille mot, sa Runar-trener Johan Zanotti.

Også KIF-trener Tihomir Baltić var skuffet. Han syntes det tok for lang tid å komme i gang i 2. omgangen.

– Runar er et bra lag, som spilte godt. Men vi hadde mulighet for å hente begge poengene i dag, sa Baltić.

SCORINGSMASKIN: Sebastian Schultz Hansen har scoret 108 mål så langt i sesongen, noe som gir 4. plass på landets toppscorerliste i 1. divisjon. I hjemmekampen mot Runar Sandefjord ble det fire mål. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand