Endelig i mål med ny gradering

Jeg er nå den høyst graderte blant aktive kali sikaran international-utøvere i Norge. Men jeg har allerede satt meg et nytt mål.

Publisert:

<p>Kristiansanderen Michael Santos Stokke (t.v.) under instruksjon i kali sikaran med Matthew Teasdale. Alle fotos på siden: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Michael Santos Stokke
Denne artikkelen er over fire år gammel

Stolt etter endt gradering. Vår lille sønn har fått en body som oppsummerer det hele.

Det var en fantastisk god følelse å klare graderingen Katalungan guro for tre dager siden. Helt siden jeg begynte med kali sikaran på slutten av 90-tallet har det vært et mål for meg å klare denne graderingen. Meg bekjent er det bare et par andre nordmenn som har klart dette tidligere, og de er ikke lenger aktive. Mitt neste mål er å bli den første nordmann til å klare graderingen til graden Guro. Sammenligner man det med karate og andre tradisjonelle kampsporter, så er det sjette dan svart belte. Jeg må nok regne med å bruke fem-seks år på å klare det.

michael 5

Den kunnskapen og de ferdighetene jeg tilegnet meg, var gode å ha med i jobben som dørvakt i utelivsbransjen. Først og fremst for å forebygge trøbbel, men også når man må fysisk gripe inn overfor kranglevorne og berusede personer.

michael 6

Jeg var helt utladet da jeg var ferdig med graderingen lørdag. Dagen før hadde jeg kjørt 11 timer i bil til Sverige, deretter trente jeg 3 timer, og på graderingsdagen trente jeg tre timer før selve graderingen. Den varte to timer og var meget intens. Man skal vise fram mye teknikk på kort tid, og man skal også vise hva man duger til i sparring.

Sammen med den svenske verdensmesteren Johan Skålberg etter graderingen i Sverige.

Den som skulle avgjøre om jeg skulle gradere, var den nær legendariske svensken Johan Skålberg, som jeg også har trent mye med i tiden før graderingen. Jeg har også vært på flere treningsleirer i Australia for å instruere de siste tre-fire år, og for selv å terpe på teknikker i en stilart som krever enormt mye mengdetrening og koordinasjon.

Nå gleder jeg meg til å markere tiårsjubileet til Flekkerøy Kampsportklubb i 2016. Gründeren av kali sikaran international, Johan Skålberg, kommer også til klubben vår for å holde seminar i september 2016. Jeg startet klubben i 2006, og vi er en fin gjeng på rundt 30 utøvere av begge kjønn fra 13 år og eldre.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Kampsport