Dristug vil sette publikumsrekord

Kommende lørdag spiller Dristugs herrelag den andre og avgjørende NM-semifinalen i volleyball, og håper på 600 tilskuere i Åmlihallen.

Publisert: Publisert:

<p>Dristug i kjent stil på hjemmebane. Foto: Ørjan Olsen</p>

Brukergenerert innhold

  • Malin H. Skjelstad
Denne artikkelen er over fire år gammel

Del en av helgas første semifinale i NM mellom førstedivisjonslaget Dristug og elitelaget NTNUI endte med seier til Trondheimslaget. Trønderne måtte slite for 3-1-seieren, for kampen var meget jevnspilt. Settsifrene viser at seieren kunne ha gått begge veier, noe som lover godt for returoppgjøret. Dristug fester lit til returkampen i Åmlihallen nå til helgen. Skal Dristug igjen, som i kvarten, avansere ved hjelp av et golden set?

Dristugherrene reiste opp til Trondheim lørdag ettermiddag allerede. De tok ikke sjansen på å stille til en så viktig kamp søndag, med både en nylig bil-, fly- og bussreise i beina. Det var om å ha fullt fokus på kampen og å være uthvilt ved kampstart. <u>

</u>

Likevel tok guttene seg tid til en liten julehandel i Trondheim etter ankomst. ”Hemm…Dei så jille ut…!” –kom det fra Helge Oland da han fant de beste julekakene i Trondheims butikker, ”de e jo julekaker fra Bakeriet i skogen – Kakemesteren”

Åmlifolk på julehandel i Trondheim. Foto: Foto: Jostein Olimstad

Etter en rolig og solid frokost søndag morgen, et viktig spillermøte og en god morgentrening fra 10-11 i Dragvollhallen med påfølgende lunsj, var herrelaget klare for kampstart kl 15.00.

Det var hundre registrerte tilskuere som hadde møtt opp i Dragvollhallen søndag for å støtte elitelaget sitt i denne viktige kampen. Det var god stemning på tribunen. De andre lagene til NTNUI-volley sang store deler av kampen.

1.sett

I starten av kampen er det NTNUI som leder an. De presser på serve og har flere gode blokker og angrep. Dristug kommer litt bakpå og gjør en del personlige feil. Mottakene sitter ikke slik de bruker, så på stillingen 15-7 tar Dristug time out. Denne time outen så ut til å fungere på Åmliguttene. Når de kommer inn på banen igjen, er de mer tent. Alt ser ut til å sitte bedre, og de begynner å plukke poeng. NTNUI prøver å stoppe medgangen til Dristug ved å gjøre en del bytter, noe som ikke ser ut til å få noen spesiell innvirkning på herrelaget fra Åmli. På stillingen 23-20 til NTNUI tar hjemmelaget time out. Dristug fortsetter å presse på etter time out, både i serve og angrep. Stillingen er plutselig 24-24. Da kommer det en blokk og en knallhard serve fra NTNUI som fører til settseier til NTNUI, 26-24. Dristug gjennomførte en knallgod opphenting i det første settet, en medgang de drar med seg inn i starten på det 2.settet.

2.sett

I det første settet erfarte Dristug at det var fullt mulig å hamle opp med motstanderen, noe som gjorde at de gikk offensivt ut allerede fra start. Lagene følger hverandre. Det er jevnt. Når Dristug går opp til 13-12 ledelse, bytter NTNUI opplegger, men det ser ikke ut til å gjøre en forskjell, så førsteleggeren kommer inn igjen i kampen etter noen baller. Dristugspillerne Mathias Berntsen og Anders Mol kjører et hardt servepress på NTNUI, noe som resulterer i flere serveess. Dristugspillerne gjøre færre personlige feil i dette settet. NTNUI tar time out på stillingen 18-18. Dristug bare kjører på og leder 24-20. To gode server fra NTNUI fører til at Mathias tar time out på stillingen 24-22 til Dristug. Nå har de taket på elitelaget og ønsker å gripe sjansen med en gang. Mottaket kommer. Jetmund Berntsen ønsker å ta saken i egne hender, dipper ballen rett over nettkanten og skaffer seg selv et angrepspoeng og laget en settseier. Settet ender 24-22 til Dristug og 1-1 i sett.

3.sett

Her får ingen av lagene noe gratis. Det må jobbes på hver ball. Men så, streamingen gikk helt uventet av lufta, irriterende for alle dem som fulgte denne spennende kampen på nettet. Skulle man kunne følge kampen videre, måtte det skje via poengliga.no. Herrelaget plukker flere baller i angrep, selv om NTNUIs Sigurd van Dijk Festøy får satt flere gode angrep i gulvet. Åmliguttene presser NTNUI i angrep og Martin Olimstad, Helge Oland, Anders Mol, Jetmund Berntsen og Mathias Berntsen får ballen i gulvet ved flere anledninger. Dristug kjemper godt. Dette settet er uhyre spennende og åpent. På stillingen 24-23 til NTNUI får de settball. Med et påfølgende serveess ender settet med 25-23 til NTNUI og 2-1 i sett, noe som betydde at skulle Dristug ha noen forhåpninger om seier i denne kampen, måtte de vinne 4. sett.

4.sett

I dette settet må begge lag virkelig kjempe om hvert poeng. Begge lag presser på både i serve og angrep i begynnelsen av settet. Det er vinnervilje på begge sider av nettet. Jetmund får inn et viktig serveess. Dette inspirer Dristug og Jonas smeller midtangrepet hardt i gulvet på NTNUI sin banehalvdel. Alt ser ut til å gå veien, men så halvveis ut i settet begynner det å skje uheldig ting. Dristug server i antennen og laget gjør blokkfeil. Dette fører til at NTNUI får en firepoengsledelse, 14-18. Da tar Åmliguttene time out, for å prøve å snu kampen, men uten hell. NTNUI griper sjansen når de har den. Dristug prøver å bite seg fast, men dessverre. NTNUI har matchball på stillingen 24-16. Dristug blokker angrepet til NTNUI, men ballen treffer på utsiden av linjen. Dermed vinner NTNUI settet 25-16 og kampen 3-1.

Toppnivået i Norge, om ikke høyere

Det er for tiden Norges nest beste lag Dristug spiller semifinaler mot. Selv om kampresultatet sier at Dristug tapte kampen 3-1, sier settsifrene at returoppgjøret kan gå i favør Dristug.

– Vi fikk ikke det beste utgangspunktet før returoppgjøret førstkommende lørdag, men vi viser at nivået er inne, og i store perioder av kampen er vi fullt på høyde med toppnivået i Norge, om ikke høyere, sier Jetmund i en kommentar mandag morgen etter at laget har kommet hjem igjen til Åmli.

Finaledrømmen lever

For at Dristugherrene skal komme seg til cupfinalen i Oslo 16.januar, er det noen faktorer som må være på plass: Returkampen i Åmlihallen 19.desember må vinnes 3-0 eller 3-1 for å få muligheten til å spille et goldet set. Golden Set har de spilt og vunnet før, over Tromsø i kvarten, og alle i Åmli har troen på at dette skal laget klare på hjemmebane.

Semifinale del 2.

I returkampen har Dristugherrene hjemmebanefordel.

– Med vårt fantastiske publikum er det helt klart at semifinaleseieren er innen rekkevidde, uttaler Jetmund Berntsen som trener herrelaget.

I Dragvollhallen var det hundre entusiastiske trøndere som heiet NTNUI fram. Undertegnede med styret i ryggen mener helt klart at vi kan gå det tallet en høy gang i Åmlihallen til helgen. Det har var opptil 500 tilskuere i hallen da herrelaget var i eliteserien i 2004. Nå når laget er i semifinalen i Norgescupen, 70 år etter at Dristug tok Norges første NM-gull både i dame og herreklassen, er det på tide å slå denne rekorden. Vi går for 600 tilskuere i Åmlihallen førstkommende lørdag. Det kommer til å være plass til alle sammen. Åmlihallen er stor.

Fraværsføring

Damelagstrener Ørjan Olsen har sagt at han tar med seg lærerjobben til Åmlihallen søndag. Han og ordfører Reidar Saga kommer til å føre fravær på alle Åmlifolk som ikke tar turen til denne folkefesten, som vil finne sted lørdag 19.desember kl. 13.30.

KSK, Kristiansand Sandvolleyball Klubb, har meldt sin ankomst lørdag. De kommer med hele klubben for å heie på sørlandslaget Dristug som de vil ha med i cupfinalen. Nå skal vi supportere gjøre alt vi kan for å heie laget frem til seier. Guttene har lovet at de skal gjøre alt de kan for å dra i land seieren.

Lørdag 19.desember klokken 13.30 oppfordres alle til å sette julehandel og julestria til side. Butikkene er åpne på søndag også, men kampen er kun på lørdag. Du kommer ikke til å angre. Den beste juleunderholdningen får du i Åmlihallen denne dagen.

Tirsdag 15.desember treffer du Dristug Volleyball ved julegrana i sentrum og fredag 18. desember treffer du oss ved Prix. Vi forbereder til storkampen på lørdag og selger supporter t-skjorter, buffer og lodd. Det blir servert gløgg til alle som er gløgge nok til å slå av en prat med volleyballungdommene i bygda vår. Loddvinnerne blir annonsert av speakeren, John Haagen Gjems, under kampen lørdag.

Kampinformasjon:

NTNUI- Dristug

3-1 (26-24, 22-25, 25-23, 25-16)

1\.dommer: Ellen Mari Burheim 2.dommer: Cato Siljander

Spillerstall NTNUI: Jon Arnesen, Arjan van Dijk Festøy, Sigurd van Dijk Festøy, Sjur Føyen, Rune Hamnes, Eskil H. Haugum, Lars Magnus Kaasa, Kjartan K. Klyve, Morten Lillehagen, Espen Mokkelbost, Pål Mokkelbost, Fredrico Poli, Cato Seljevold og Mathias Strømmen.

Spillerstall Dristug: Jetmund Berntsen, Mathias Berntsen, Alexander Hushovd, Anders Berntsen Mol, Sondre Nordås, Helge Oland, Jostein Olimstad, Martin Olimstad, Lars Retterholt og Jonas Hjelle van Weert.

Dristugs MVP ble europamestrene i Beachvolleyball Vikings med 15 poeng hver, Mathias Berntsen og Anders Berntsen Mol.

Poengsankingen fra kampen.

S= Serveess, A= Angrepspoeng, B= blokkpoeng

Mathias: 15 poeng ( S=7, A=6, B=2)

Anders: 15 poeng (S=2, A=13)

Martin: 10 poeng (S=1, A=8, B=1)

Jetmund: 5poeng (S=1, A=4)

Helge: 4 poeng (A=3, B=1)

Jonas: 3 poeng (S=1, A=2)

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785