NM-gull til Kristiansand-spillere

KSK-spillerne Sveinung Berg Olsen og Renate Bjerland vant gull i hver sin U19-klasse, sammen med sine makkere Andreas Sletvold og Kirstine Garder.

Publisert:

<p>Alle medaljevinnerne i U15- og U19-klassen i junior-NM i sandvolleyball samlet torsdag ved sandvolleyballbanene på Gimle i Kristiansand. På bildet (navnene er i tilfeldig rekkefølge) er: Julia S. Thelle, Therian Kaelo, Mathea Kristine Duesund, Maja Sofie Windelstad, Synne S. Maridal, Eiril J. Isachsen, Benjamin Utvik, Henrik Flatebø, Max Jørgen Fosseli, Leon Lauvland, Jens Aasgard, Lars Kristian Ekeland, Renate Bjerland, Kristine Gaarder, Maria H. Dahl, Kari V. Bogen, Live Sørbø, Tuva Aarrestad, Sveinung Berg Olsen, Andreas Sletvold, Torjus Kleivane, Karl Jørgen Mosvold, Eirik Åsmul, Ivar U. Andersland. Foto: Tore Mydland</p>

Brukergenerert innhold

  • Tore Mydland
    Kristiansand Sandvolleyballklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

Olsen og makkeren Andreas Sletvold fra Tønsberg møtte duoen Karl Jørgen Mosvold og Torjus Kleivane i finalen, som ble spilt i et pøsende regnvær. Begge lag kjempet innbitt, men Olsen og Sletvold fikk til slutt belønning for å ha brukt svært mye av tiden i sommer på trening. Det ble en flott sølvmedalje på Mosvold og Kleivane, mens KSK-spilleren Håkon Mydland tok en sterk, med samtidig litt sur, 4. plass, sammen med makker Kjetil Riisland (Dristug).

– Det var et flott mesterskap til tross for det litt ruskete været. Andreas og jeg spilte godt gjennom hele mesterskapet og gjorde få feil, sier Sveinung Berg Olsen og utdyper:

– Det var veldig deilig å få dette gullet som en bekreftelse på at alt hardt arbeid i sommer ga resultater. Jeg ser frem til nytt NM nå en aldersklasse opp sammen med Torje Torkildsen, og håper vi får et bra resultat der også.

Til tross for mye regn, var det god stemning på tribunene under finalene. Foto: Foto: Tore Mydland

Renate Bjerland og Kirstine Garder fra Skjeberg har levert solid spill gjennom hele mesterskapet, og begynte finalen overbevisende. Men i andre sett fikk de mer motstand fra duoen Berg/Bogen, og måtte jobbe skikkelig for å sikre seieren. Men seieren kom, til paret som kanskje var blant de største favorittene på forhånd.

– Gjennom hele turneringen har vi vært veldig sterke, og har ikke tapt et eneste sett. Vi har gått inn på banen med nye målsetninger og arbeidsoppgaver, og dette har hjulpet oss til bli enda litt bedre til hver kamp, sier Renate Bjerland og legger til:

– Kirstine og jeg har ikke spilt veldig mye sammen før, men vi kjenner hverandre godt og begge vet at vi kan spille bra volleyball sammen. Det er utrolig deilig å se at trening og prioriteringer gir resultater, og denne gang kunne vi stå øverst på pallen med hevet armer, for dette var fortjent. Nå ser jeg fram til et nytt NM med ny makker, der jeg skal spille med Karen Elise Lund Saga i U21-klassen.

Renate Bjerland (t.h.) fra Kristiansand Sandvolleyballklubb sammen med sin makker Kirstine Garder fra Skjeberg etter seieren i U19-finalen. Foto: Foto: Privat.

I U15-klassen tok de unge KSK-guttene Max Jørgen Fosselie og Leon Lauvland et kjempeflott sølv.

Sjekk alle resultatene her

Været viste seg ikke akkurat fra sin beste side på finaledagen, og både spillere og publikum måtte tåle å bli våte. Både spillere, publikum og arrangører tok dette imidlertid med stor ro, og det var aldri langt mellom smilene på Gimle sandvolleyballarena.

NM fortsetter ut uka, og fredag starter U17 og U21. Kampene streames på nett, men det er også lov og komme opp og se live på kampene, i forhåpentligvis fint solskinn. Finalene spilles søndag.

Les også:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785