Tirsdag 19. september inviterte kommunen til offisiell åpning av den interkommunale friidrettsbanen på Hornnes. Det var mange som trosset det regntunge høstværet og fikk oppleve en flott åpningsseremoni. Rådmann i Evje og Hornnes kommune og tidligere aktiv friidrettsutøver på toppnivå, Jens Arild Johannessen, var konferansier og loset de fremmøtte gjennom et innholdsrikt program.

Elever fra Kulturskolen imponerte med sang og musikk. Foto: Foto: Geir Daasvatn.

Kulturskolen stod for underholdningen med innslag av Åsne Jørstad Daasvatn, Jakob Amundsen O’Hara, Audun Kjetså, Frida Hestvåg og Thomas Amundsen O’Hara. Jakob Finnvold, som også går på kulturskolen og som deltok i Norske Talenter, imponerte store og små med heftig Beatboxing.

Kulturpris 2017

Det er mange som har stått på for å få realisert prosjektet, og det vanket blomster og applaus for mange av dem. Blant annet Olav Magne Tveitå, som har vært primus motor for å få realisert anlegget. Han ble tildelt årets Kulturpris, og fikk kr 5000,- samt en flott plakett.

Olav Magne Tveitå fikk Kulturprisen utdelt av ordfører Bjørn A. Ropstad. Foto: Foto: Geir Daasvatn.

Idrettsstipend 2017

Ordfører Bjørn A. Ropstad hadde gleden av å dele ut idrettsstipend til Amalie Hellesmark som fikk 10.000 kroner. Amalies store lidenskap er hestesport, og hun deltar på stevner både innen dressur, sprang og feltritt. Hun trener mye og målbevisst, og fremover er hennes første, store mål å delta i Norgesserien 2018.

Amalie Hellesmark fikk idrettstipend utdelt av ordfører Bjørn A. Ropstad. Foto: Foto: Geir Daasvatn.

Utviklingsstipend og stimuleringspriser

Stortalentet Eirik Dolve, kjent stavhopper med røtter fra bygda, fikk et utviklingsstipend på kr 5000,-. Eirik tok nylig sin 5. NM-seier på rad, og kastet også glans over åpningsseremonien med stavhoppoppvisning. For å stimulere friidrettstalentene i bygda fikk fire unge utøvere hver sin oppmerksomhet på kr 1000,- i gavekort. De fire utøverne er Lise Hornnes, Unni Tveitå, Emelia Tveitå og Ånund Tveitå. Vi gratulerer og ønsker alle utøverne lykke til videre!

Eirik Dolve i svevet. Foto: Foto: Geir Daasvatn.

Om selve banen

Evje og Hornnes kommune er eier og byggherre av friidrettsbanen. Bygland kommune har også bidratt, noe som resulterte i en større andel av spillemidler. Videre har også Evje og Hornnes Sparebank bidratt økonomisk.

Spydkonkurranse mellom naboer: Vidar Frøysnes, varaordfører i Bygland kommune, tar i. I bakgrunnen skimtes konkurrent Bjørn A. Ropstad, ordfører i Evje og Hornnes kommune. Foto: Foto: Geir Daasvatn.

På grunn av sine spesielle kvaliteter har banen allerede fått mye oppmerksomhet, både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt spektakulært er nok det myke, grønne dekket i bane 7, varmekablene i bane 4 og den store gapahuken ved 200m-starten. Banen er spesielt utformet for å gi gode treningsforhold, men det er også tilrettelagt for at man skal kunne få optimale vindforhold i forbindelse med konkurranser. Her er det bare å glede seg!

Den nye friidrettsbanen i all sin prakt. Foto: Foto: Geir Daasvatn.