Arild Thomassen (f.v.), Mari Melsom Kristiansen, Magne Eikild, Tom R. Hansen, Gisle Handegaard, Arild Thomassen, Robert Stenersen McShane og Colleen Delane Skibsrud avbildet på Strai, på vei de rundt sju milene med løping fra Evjemoen til Vågsbygd. Arild Thomassen (f.v.), Mari Melsom Kristiansen, Magne Eikild, Tom R. Hansen, Gisle Handegaard, Arild Thomassen, Robert Stenersen McShane og Colleen Delane Skibsrud avbildet på Strai, på vei de rundt sju milene med løping fra Evjemoen til Vågsbygd. Foto: Privat

Evjemoen-Kristiansand: Løpet mot sola

Sju gode venner fikk en uforglemmelig opplevelse på vår nær ni timer lange løpetur lørdag.

UTØVERBLOGG: Fra før var vi bare delvis kjent med sykkelrute 3. En løype som vi ser glimt av fra riksvei 9, og som følger traseen til den gamle Setesdalsbanen. 

Turen ble en suksess. Vi startet alle sju fra Evjemoen tidlig om lørdagen og de første 21 kilometerne til Kile stasjon var helt fantastisk. Denne turen trenger man ikke løpe. Ta gåskoa fatt og opplev denne er vår anbefaling.

Deilige løpeforhold. Dette bildet er tatt kort etter starten. Foto: Vågsbygd Runners

Videre mot Røyknes fortsatte idyllen. Først grus, deretter asfalt. Hele tiden hadde vi vann på venstre side og biler var det minimalt av. Etter 37 kilometer passerte vi Røyknes stasjon.

Godt med en liten pust i bakken ved Kile. Foto: Vågsbygd Runners

Deretter fortsatte vi på sykkelrute 3 til Grovane. Vi tok asfalten fra Steinsfossen, over Ravnås og hjem til Vågsbygd. Alle i samlet flokk etter snaue ni timer, inkludert gode matpauser. Litt avhengig av hvor folk bor ble det 70-80 kilometer med løping på hver. Men det viktige var ikke distansen. Naturopplevelsen og sykkelrute 3 innfridde 100 prosent. Løypa var godt merket, i tillegg til at vi løp mot sola.

Colleen Delane-Skibsrud satte ny bestenotering i langløp fra 40 til 69 kilometer og var strålende fornøyd.  Foto: Vågsbygd Runners

Colleen Delane-Skibsrud melder følgende etter å ha satt en solid pers i antall kilometer:

– Om noen hadde sagt at jeg skulle klare å løpe sju mil på én dag, ville jeg ha trodd de var stein gale. Det viser seg at alt faktisk er mulig og det som ligger mellom ørene er det eneste som står i veien for å oppnå et slik hårete mål. Tøffingene i Vågsbygd Runners var fantastiske og har ufarliggjort dette som var litt crazy for meg. Sammen opplevde vi vakre landskap denne flotte løpsdagen.

Les også:

Skal klare en million skritt i desember

100.000 skritt på 12 timer