Gimletroll og Søgne FK fikk fornyet tillit av fotballforbundet

Også i år ble IK Gimletroll og Søgne FK, som de eneste klubbene fra Agder-regionen, plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen.

Gimletrolls Reidun Kathrin Dahl og Oddvar Kaarmo flankert av NFFs Frode Grodås (t.v.) og Bamas Håkon Andersen. Foto: Norges Fotballforbund

Brukergenerert innhold

Mari Stanisic Waagaard
Norges Fotballforbund
Publisert: Publisert:

Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store.

Skryt fra fotballforbundet

– Både Gimletroll og Søgne er motiverte og engasjerte klubber som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, og vi er veldig glade for å ha med begge klubbene på laget også i 2019, sier Frode Grodås i NFF.

Mange utfordringer

Ifølge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer.

I år skal Søgne FK arrangere sin turnering for sjuende gang, og det blir 12.–13. oktober. F.v.: Frode Grodås (NFF), Trond Alfredsen, Gunnar Engebu, Elin B. Engebu, Nina B. Alfredsen og Håkon Andersen (Bama). Foto: Norges Fotballforbund

– Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

Fortsatt mye å jobbe med

Klubbenes representanter gleder seg til en ny sesong som Eat Move Sleep-ambassadører.

– Det forplikter å være en ambassadørklubb. Derfor skal vi fortsette med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold og få nok fysisk aktivitet og søvn, sier Gunnar Engebu i Søgne FK.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785