Arendal-scoring til ingen nytte

Vital Kabas overtidsmål kunne ikke forhindre 1-2-tap mot Brattvåg.

Publisert: Publisert:

Vital Kaba reduserte til 1–2 for Arendal i mandagens 2. divisjonskamp. Foto: Arendal Fotball

Brukergenerert innhold

  • Arendal Fotball
Denne artikkelen er over ett år gammel

HARAM: To strake tap var ikke den seriestarten Arendal-spillerne trodde på og ønsket seg. Men trener Steinar Pedersen ser fremover etter å ha tapt 1-2 mot Brattvåg.

– Vi må opp i ringene igjen og gjøre en enda bedre jobb i de neste kampene.

Brattvåg er antatt å være en av outsiderne i Postnord-ligaen i år - og de fremstår som et mer spillende og yngre lag med spennende ferdigheter. Det fikk de vist også mot Arendal. Men i sum mener Steinar Pedersen det var et jevnt oppgjør - som altså endte med bortetap for Arendal.

De største sjansene

- Vi skapte de største sjansene før hvilen, men klarte ikke å få uttelling. Derimot tok Brattvåg ledelsen fordi de klarte å dra seg fri i vår boks. Kamper avgjøres innenfor 16-meterne, og vi må bli bedre både til å forsvare oss og til å sette sjansene, konstaterer Steinar Pedersen.

Begge lag spilte relativt direkte - med lite rom for etablert spill fra midtbaneleddet og fremover. Spesielt før pause klarte Arendal å skape trøbbel for Brattvåg, men de ble i flere situasjoner reddet av marginer og en strålende keeper.

Brattvågs ledelse kom etter 36 minutter. De fikk komme altfor enkelt gjennom på Arendals høyreside. Ilir Kukleci forsøkte å komme foran en Brattvåg-spiller rett foran målstreken, men hardt presset og liggende på bakken klarte han ikke styre ballen vekk fra mål. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med 1-0.

Kjapp scoring

- I pausen var vi enige om at det ville bli mer rom og flere åpninger i 2. omgang og vi var innstilt på å feste grep om kampen. Dessverre får Brattvåg 2-0 før det er gått ett minutt av 2. omgang. Det endrer forutsetningene for kampen, konstaterer Steinar Pedersen.

Først mot slutten av kampen lyktes Arendal med å legge et press på hjemmelaget. De siste 10-15 minuttene var Arendal klart førende, men scoringen kom først på overtid da Vital Kaba var sterkest i duellspillet og kriget inn reduseringen. Dessverre var det for sent til å berge årets første poeng.

Glitrende innhopp

– Vital gjør et glitrende innhopp og får en fortjent scoring. Men vi produserer likevel ikke nok til at vi kan ta med oss noe hjem. Vi har fortsatt mye å jobbe med i alle spillets faser, innrømmer Steinar Pedersen som var skuffet - men ikke utslått etter nok et tap.

– Vi visste før sesongen at det ville ta tid å etablere nye relasjoner og å få det beste ut av spillerstallen. Men kampen mot Brattvåg var en klar forbedring etter den svake prestasjonen mot Stjørdals-Blink i serieåpningen. Nå må vi opp i ringene igjen og gjøre den jobben som er nødvendig for at vi kan ta tre poeng mot Hødd i neste hjemmekamp. I denne perioden kommer kampene tett, og vi skal snu en negativ trend, lover Steinar Pedersen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Arendal Fotball