Ni KM-medaljer til Oddersjaa

Tuva Lislevand vant både gull og sølv i helgas kretsmesterskap. Medalje ble det også på flere andre Oddersjaa-utøvere.

Publisert: Publisert:

Tuva Lislevand vant gull i sin aldersklasse K19–20 på lørdagens klassisk og sølv på søndagens fristil. Foto: Aud Sørbø Ausland

Brukergenerert innhold

  • Aud Sørbø Ausland
    Oddersjaa SSK

BYKLE: Snømangelen i landsdelen gjorde at Otra IL måtte flytte kretsmesterskapet til Hovden. Over 200 løpere fra Agder og Rogaland kjempet om de edle metallene i bakkene rundt skiarenaen.

Oddersjaa hadde 21 spreke utøvere på startstreken. Som vanlig var det ingenting å si på innsatsen. Lisa Mjaaland var den yngste av jentene og viste skikkelig Klæbo-klyv i motbakkene. Tuva Lislevand i K19-20 vant ikke bare KM-gull men hadde også beste tid av alle jenteløpere uansett klasse. Både Erlend Lindland Sletten, M19-20, og Simon K. Westergren, M18, fortsetter å imponere og fikk begge sølvmedalje. 17- åringene Thomas L. Mollestad og Camilla K. Netland fikk bronse i sine klasser. Daniel S. Omfjord og Markus Kittelsen hadde begge gode løp i dag og knapper inn på sekundene til toppen i 16 årsklassen.

Tett duell

På søndagens KM sprint var det en tett duell mellom Daniel S. Omfjord og Markus Kittelsen i finalen. Begge gikk videre fra semifinalen og kjempet side om side på oppløpet. Markus vant med en skolengde foran Daniel. 

For mange av de yngste løperne ble det sprint debut på Hovden. Distanser fra 500 m til 1200 m krever både stor fart og taktikk, og det var ingen som sparte på kreftene verken i prologen eller de påfølgende heatene.

For 15 år og eldre ble det gjennomført både semifinaler og finaleheat etter prologen. Arrangøren, Otra IL, ga dermed disse løperne en skikkelig gjennomføring for hva som venter på Hovedlandsrennet og i Norges Cupen seinere i sesongen. Flere av våre løpere tok seg helt til finalen i sine klasser. Tuva Lislevand fikk sølvmedalje i K19-20. Duellen om gullet måtte avgjøres av juryen. Simon K. Westergren gjorde som i lørdag og hentet hjem sølvmedaljen i M 18. I M 17 var det som alltid tøff konkurranse. Thomas Mollestad sikret seg bronsemedaljen.

Heiagjeng

Etter at de yngste løperne var i mål, tok de jobben som heiagjeng svært alvorlig. De heiet ivrig fram sine store forbilder. Hadde det ikke vært for disse rungende heiaropene, er det jammen ikke godt å vite hvordan det hadde gått med utøverne i Oddersjaa Elite.

Oddersjaa var langt fra den eneste Agder-klubben som markerte seg godt i dette kretsmesterskapet. Les om hvordan IL Vindbjart gjorde det her.

Se bilder av Oddersjaa-utøvere her:

Erlend L. Sletten Foto: Aud Sørbø Ausland

Simon K. Westegren Foto: Aud Sørbø Ausland

Thomas Mollestad, nr. 192, M 17- finaleheat Foto: Aud Sørbø Ausland

Finale i gutter 11, tre Oddersjaa gutter kjemper ut fra start. Kristian Bersås (nr. 54), Sander Remkes og Brage Bjorvand Josefsen Foto: Aud Sørbø Ausland

Finaleheat jenter 13 år, to Oddersjaa jenter ut fra start; Julie Bersås (nr. 80) og Selma White Foto: Aud Sørbø Ausland

Selma White, Astrid White, Linne Ausland. Camilla K. Netland Foto: Aud Sørbø Ausland

Gutter 16 år – fra v: Markus Kittelsen, Daniel S. Omfjord Foto: Aud Sørbø Ausland

Simon K. Westergren, Ole Gunnar L. Jensen Foto: Aud Sørbø Ausland

Selma White, Astrid White, Thomas Mollestad, Ole Gunnar L. Jensen, Simon K. Westergren, Martin L. Mollestad, Linne Ausland Foto: Aud Sørbø Ausland

Ole Gunnar L. Jensen M 19–20 Foto: Aud Sørbø Ausland

Martin L. Mollestad, M 19–20 Foto: Aud Sørbø Ausland

Ask Bjorvand Josefsen gutter 8 Foto: Aud Sørbø Ausland

Eivind Irgens Kuhnle gutter 10 Foto: Aud Sørbø Ausland

Lisa Mjaaland jenter 11 Foto: Aud Sørbø Ausland

Kristian Bersås gutter 11 Foto: Aud Sørbø Ausland

Julie Bersås, Selma White, jenter 13 Foto: Aud Sørbø Ausland

Astrid White, jenter 16 Foto: Aud Sørbø Ausland

Nikolai Strand Langfeldt, gutter 12 Foto: Aud Sørbø Ausland

Sander Remkes, gutter 11 Foto: Aud Sørbø Ausland

Brage Bjorvand Josefsen, gutter 11 Foto: Aud Sørbø Ausland

11 åringene: fra v Brage B. Josefsen, Kristian Bersås, Lisa Mjaaland, Sander Remkes Foto: Aud Sørbø Ausland

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Otra IL
  2. Oddersjaa SSK
  3. Langrenn